Alegerea storcatorului ideal pentru bucatarie

Evolutia tehnologiei a acoperit si domeniul bucatariei, astfel ca dezvoltatorii, furnizorii si distribuitorii internationali au conceput diverse sisteme care sa faciliteze procesele din bucatarie si sa reduca durata de timp necesara pentru realizarea celor mai bune preparate.

Principalul beneficiu al utilizarii storcatoarelor cu melc este acela ca pastreaza toti nutrientii, toate vitaminele si mineralele din fructele sau legumele pe care le mixeaza. Sucul rezultat nu pierde din savoarea si gustul fructelor proaspete si este alternativa naturala si ideala la sucurile din comert. Fara adaosuri de zahar si alte substante, lichidul obtinut prin mixarea fructelor sau legumelor prin acest electrocasnic este aliatul ideal in lupta cu raceala sau gripa din perioada iernii.

Storcatoarele pot fi curatate cu usurinta si sunt compatibile cu masina de spalat vase. Diametrul tubului este astfel realizat incat sa poata taia fructe si legume de diverse marimi, iar rezervorul are in general o capacitate de minim un litru, astfel ca utilizatorul poate prepara aproximativ 4 pahare odata. Nivelul de zgomot variaza de la produs la produs: cel cu axa centrifugala este adesea mult mai galagios decat cel cu ax melcat.

Beneficiile

Inainte de a lua decizia de achizitie, cumparatorul trebuie sa aiba in vedere aspecte precum functionalitatea si eficienta. Acesta trebuie sa aiba in vedere faptul ca storcatoarele cu ax melcat lucreaza cu viteza mare, fie prin stoarcere, fie prin presare. Acest sistem este de doua ori mai eficient decat cel folosit de dispozitivele cu un singur ax, care lucreaza mai lent si sunt mai ieftine.

Este esential pentru cumparator sa inteleaga modul de folosire si destinatia. Daca acesta doreste sa stoarca doar fructe si legume moi, poate achizitiona orice tip, la orice pret, insa daca isi doreste sa preseze si alimente mai tari sau de dimensiuni mai mici, este important sa aiba un storcator cu ax melcat dublu.

Tehnologii disponibile

Tehnologia de stoarcere este un factor important in alegerea produsului dorit. Aceasta trebuie sa corespunda cu tipul de activitate pe care utilizatorul doreste sa o intreprinda. Storcatoarele destinate citricelor nu pot fi folosite decat in acest scop, astfel ca, pentru o gama mai diversificata de fructe si legume, utilizatorul are la dispozitie modelele cu sisteme centrifugale.

Modelele centrifugale

Sucul este preparat intr-un timp scurt, insa nu are capacitatea de a produce cantitati mari. Puterea motorului este direct proportionala cu intensitatea cu care sita are nevoie de curatare. Aceasta tehnologie nu are capacitatea de a stoarce alimente precum: verdeturi, germeni sau radacini. Spre deosebire de tehnologiile mai avansate, storcatoarele centrifugale au avantajul pretului; acesta este accesibil, iar durata de viata a produsului este mare.

Storcatoare cu ax melcat

Aceasta tehnologie este cunoscuta ca tehnologia cu presare la rece, pentru ca are capacitatea de a nu incalzi sucul in timpul stoarcerii. Durata desfasurarii procesului este mai mare decat in cazul celor centrifugale, insa rezultatul este superior din punct de vedere calitativ. Aceasta metoda este mai eficienta decat cea prezentata anterior, oferind lichidului o consistenta omogena si o textura uniforma. Culoarea sucului obtinut se pastreaza in forma naturala, iar acesta nu se oxideaza in timpul procesului. Are capacitatea de a stoarce o gama diversa de fructe si legume. Spre deosebire de cele centrifugale, aceasta tehnologie nu necesita presor.

Platforma in cauza va furnizeaza cea mai noua si mai eficienta tehnologie: storcatorul cu melc, la baza caruia sta stoarcerea lenta, si nu cea rapida, asa cum se intampla in cele mai multe cazuri. Prin aceasta tehnica, patrunderea aerului este imposibila, iar sucul nu se oxideaza. Prin aceasta metoda sunt pastrate enzimele si consistenta sucului.

Despre Storcatorcumelc

“Storcatorcumelc” ofera o gama variata de storcatoare, tehnologii create de branduri cunoscute precum: Heinner, Philips, Panasonic sau Tefal. Platforma online pune la dispozitia utilizatorilor un catalog cu produse, insotite de detaliile tehnice si de pret. Parerea clientilor este importanta, astfel ca site-ul este prevazut cu posibilitatea de a lasa un comentariu cu privire la produs.