Alegerea rochiei de ocazie in functie de forma corpului

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le faci atunci cand iti doresti sa achizitionezi rochii de ocazie online este sa optezi doar pentru acele modele care se potrivesc siluetei tale, caci aceste rochii trebuie sa iti scoata in evidenta toate trasaturile tale frumoase si sa atragi admiratia celorlalti participanti la eveniment.

Astfel, pentru a stii ca ai facut alegerea potrivita in ceea ce priveste rochia de ocazie, trebuie sa iti cunosti forma corpului si sa alegi acel model care se potriveste acestui tip de silueta.

Silueta tip clepsidra

Femeile cu o silueta tip clepsidra au talia evidentiata, iar bustul si soldurile au dimensiunile aproximativ egale. Acesta este tipul ideal de silueta, iar cele care au norocul de a avea un astfel de corp pot alege aproape orice model de rochie de ocazie. Totusi, este recomandat sa se aleaga acele modele care scot in evidenta punctele forte ale corpului, precum bustul si soldurile.

Cele mai recomandate modele sunt rochiile stilou sau cele petrecute si cu cordon, cu diverse imprimeuri, culori sau aplicatii.

Silueta tip para 

Doamnele care au acest tip de silueta au umerii ingusti, iar coapsele si posteriorul sunt foarte bine evidentiate. Acestui tip de silueta i se potrivesc doar anumite modele de rochii de ocazie, astfel incat sa se creeze un echilibru al corpului, din punct de vedere vizual.

Cele mai potrivite modele de rochii de ocazie pentru acest tip de silueta sunt acele rochii drapate in zona taliei sau cele cu decolteu in forma de V. De asemenea, poti opta pentru o rochie voluminoasa in partea de sus sau o rochie din voal ori satin.

Silueta tip mar

Doamnele cu o silueta de tip mar au talia, coapsele si soldurile destul de pronuntate, de aceea, atunci cand iti cauti o rochie de ocazie pentru acest tip de corp, trebuie sa alegi doar acele modele care reusesc sa ascunda cat mai mult zona abdomenului.

Cele mai potrivite modele de rochii sunt acelea care se drapeaza sub bust, caci astfel zona taliei este ascunsa. Poti opta, de asemenea, pentru rochii lungi, din materiale cat mai usoare si fluide, caci acestea reusesc sa ascunda imperfectiunile corpului.

Insa, indiferent de tipul de silueta, trebuie sa alegi acele modele de rochii care te fac sa te simti bine imbracata in ele, care se potrivesc personalitatii tale si care se potrivesc tipului de eveniment la care participi.