Alegerea anvelopelor adecvate pentru bicicleta detinuta

anvelope pentru biciclete de sosea

O bicicleta impune nu numai ingrijire ci si o maniera responsabila de a se dota si de a se utiliza. In functie de aceste aspecte intervine nivelul de uzura, siguranta, cat si placerea in sine de a pedala. Un aspect important este legat de anvelopelele necesare. Acestea se vor alege ca urmare a clarificarii unor aspecte.

Tipul de bicicleta determina tipul de anvelope

Cand vine vorba de anvelope​ ​bicicleta acestea sunt alese pe dimensiuni ce trebuie sa corespunda cu dimensiunea rotii pe care se vor monta. Apoi, o selectie optima tine de categoria specifica de bicicleta, respectiv pentru cele de munte, de sosea, de piste etc. Dimensiunile sunt si ele diverse, de la 16, 20, 24, 26, 27.5, 28 sau 29 inci. Asta tine si de tipul de bicicleta.

Cele mai des intalnite cerinte se refera la categoria de anvelope pentru biciclete de sosea. O astfel de preferinta cu tedinte in crestere denota clar si faptul ca tot mai multi prefera mersul pe bicicleta nu numai ca si maniera de a face sport, ci si pentru pura placere sau pentru a indeplini anumite sarcini zilnice. Inlocuirea masinii sau a altor mijloace de transport cu bicicleta nu poate fi decat imbucuratoare.

Mai ales acum, in prag de iarna, cei care sunt in cautare de anvelope pentru bicicleta din dotare, ar trebui sa se orienteze spre cele cu tinte metalice. Scopul este clar si anume cel de aderenta la suprafata, ceea ce astfel de anvelope ofera fara doar si poate.

Este pretul un criteriu de selectie?

Pe piata de profil se gasesc atat de multe anvelope, pentru ca tipurile de biciclete impun diferite dotari. De indata ce se stabileste si ce nevoie are fiecare utilizator in parte, ramane alegerea unui brand. Desigur, pentru siguranta si nu numai, calitatea trebuie sa fie un ghid. Ce rol are pretul in aceasta ecuatie? Un pret mic nu inseamna automat o calitate inferioara. Cu toate acestea, cei interesati sunt sfatuiti sa nu isi refuze necesarul de anvelope potrivite si sa aleaga aparte de pret.

Anvelopele mai scumpe au si avantaje desigur. Spre exemplu, sunt realizate in  asa maniera incat sa nu adauge un plus de mare greutate bicicletei. Sunt mai rezistente, deci adera mai bine si nu impun o investitie de acest gen intr-un mod repetitiv, la scurt timp. Nu se uzeaza la fel de repede, ofera protectie suplimentara la rulare, deci exista numeroase motive pentru care nu trebuie sa se puna pretul pe primul loc. De altfel, este de preferat sa se justifice pretul in astfel de avantaje.

Cei interesati sa isi doteze bicicleta pot accesa pagina piese-accesorii-biciclete.ro, acolo unde de altfel se gasesc nu numai anvelope ci tot ce tine de ingrijirea si folosirea unei biciclete. Pentru dotarea cu anvelope, cele de oras, acestea ar trebui sa fie de o latime in medie intre 1.50 si 2.00 inci. Cele mai late ofera stabilitate, insa sunt si ceva mai grele. Modul si locul de folosire conteaza foarte mult.

Indiferent de necesitati, aceeasi sursa indeplineste cu succes misiunea de a aduce la indemana solutii si optiuni.