Alege un set de jante potrivit

Jantele sunt o componenta importanta, pe care multi soferi o neglijeaza. Setul de jante are un rol esential in buna functionare a masinii si imbunatatesc sau scad performanta masinii, in functie de calitatea constructiei lor. Alegerea unui set de jante este o intrebare de care multi soferi se lovesc in special la schimbarea sezonului, cand trebuie sa va decideti intre un set de janta tabla sau aliaj. Fiecare set de jante are avantajele si dezavantajele sale iar alegerea depinde de ce doriti sa obtineti de la setul de jante si pentru ce folositi masina in scop principal. Daca conduceti o masina sportiva si doriti sa aveti o performanta ridicata si tineti la aspect chiar si pe timpul sezonului rece, se recomanda sa optati pentru un set de jante auto de aliaj, de preferat cea mai mica dimensiune omologata pentru vehiculul dvs.

Daca doriti un set de jante ieftine, cu care sa treceti iarna si doar atat, va recomandam sa optati pentru un set de janta tabla. Care sunt diferentele insa in cazul rularii pe timpul iernii, intre un set de jante aliaj si un set de jante tabla. Aceste aspecte sunt valabile, indiferent de costul de achizitie, fie ca vorbim de jante ieftine sau premium.

  • jantele de aliaj isi strica aspectul mai usor

Din cauza sarii folosite la dezapezire, a atingerilor de bordura sau de alte obiecte tari, jantele de aliaj isi pierd usor din stralucire si din aspect. De aceea nu este recomandat sa folositi setul principal de jante pe timpul iernii, riscul de degradare sau eventuale defectiuni majore fiind marit. Motivul principal fiind ca precipitatiile sub forma de ploaie pot ascunde cu usurinta gropi sau denivelari majore care provoaca defectiuni majore, iar costul repararii unei jante de aliaj este net superior celei de aliaj.

  • jantele de tabla au costuri scazute

Costul de achizitie a unui set de janta tabla este net scazut achizitiei unui set de janta aliaj. De asemenea, in cazul unui accident nereusit si stricarea unei jante de tabla, costul reparatiei este scazut. Per total, un set de jante tabla va va costa in timp mai putin decat un set de jante aliaj, pentru folosirea pe timpul iernii.

  • performantele difera

Daca sunteti obisnuiti sa conduceti sportiv chiar si pe timpul sezonului rece, se recomanda un set de janta aliaj, ele oferind alte performante in timpul accelerarilor sau virajelor in forta in comparatie cu setul de jante tabla. Daca optati pentru un stil de condus preventiv, setul de jante auto de tabla este de ajuns.

Prin urmare, este important sa faceti o analiza cu privire la stilul de condus si care este prioritatea dvs in cumpararea unui set de jante auto, performanta sau costul scazut de achizitie si in cazul nefericit, reparare.