Alege bca pentru proiectul tau

bca

Desi denumirea sa normala este beton cellular autoclavizat, acest material de constructii este cel mai des cunoscuta ca si bca. In ultimii ani, acest material de constructii a reprezentat una din cele mai utilizate metode in vederea construirii efective.

Despre ce este si la ce este buna o constructie cu bca

Placile sau blocurile de bca reprezinta, asa cum am spus si ma sus, una din cele mai utilizate materiale de constructii in vederea ultimilor ani. Acesta a fost prima oara folosit in urma cu aproximativ 70 de ani. De asemenea, este considerat a fi si un material de constructii prietenos cu mediul inconjurantor.

La nivel mondial, materialul numit bca a inceput a fi luat in considerare in lupta contra caramizii datorita unor factori ce tin de caracateristicile proprii. In acest sens, pe langa faptul ca fiin bazat pe beton asigura o buna reizstenta a proiectului in care este implementat, aceste placi au un dublu rol.

Cel de-al doilea motiv pentru care constructorii aleg acest material de contructii este pentru ca reuseste sa izoleze si termic intr-o mare masura. Acest lucru nu este asigurat in cazul constructiilor bazate pe alte materiale cum ar fi cele pe baza de lemn.

bca

Cele mai cunoscute atribute specifice bca

Daca ar fi sa incadram bca intr-o subcategorie a materialelor de constructii, am spune nisat faptul ca se pot incadra in categoria prefabricatelor usoare. Asa cum am mentionat anterior, scopurile sale sunt de a asigura o buna rezistena precum si de a izola termic sau de a apara constructia de incendii sau mucegai.

Adesea pot fi gasite in magazinele specializate sub forma de placi sau de blocuri bca, fiecare avand un plasament specific in constructiile in care urmeaza a fi implementate. Astfel ele pot fi utilizare atat pentru podele sau pereti cat si pentru acoperisuri.

Cele mai importante caracteristici ale acestui material de constructii sunt nenumarate insa putem sa ne rezumam la 3 mai importante. Cateva dintre acestea sunt:

  • Capacitatea de a putea fi taiata in functie de necesitate;
  • Reducerea noxelor emise in urma transportului datorata in principial greutatii reduse;
  • Greutatea foarte redusa care ii permite a fi manipulat cu usurinta in timpul procesului de constructie.

Pentru ce sa alegi bca?

La intrebarea „pentru ce sa alegi bca” exista mai multe raspunsuri insa cele mai comune ar fi faptul ca este un material ignifug deci nu intretine focul, versatilitatea la cumparare datorata gamei largi de dimensiuni in care poate fi cumparata sau dublul rol, de izolare termica dar si de a asigura rezistenta.