Alege anvelope all season

Anvelopele all season sunt o solutie accesibila pentru orice sofer, avand un cost redus si putand fi folosite pe toata perioada anului. Dezavantajul este ca nu ofera aceeasi performanta precum o anvelopa de sezon, fiind recomandate in special daca aveti un stil de condus preventiv si nu faceti un numar ridicat de km anual. Chiar daca majoritatea soferilor le prefera in detrimentul unor anvelope de sezon, pentru avantajul folosirii pe toata durata anului, ele se pot uza mult mai intens, necesitand astfel schimbarea mai devreme daca sunt folite intens. Cu ce difera mai exact un set de anvelope all season spre deosebire de una de anvelope vara:

  • compozitia cauciucului

Cauciucurile all season au in compozitie siliciu pentru a permite o buna rulare pe timpul iernii, cand cauciucul tinde sa inghete. Din acest motiv insa, uzura lor este mai pronuntata in timpul verii atunci cand sunt folosite la o viteza ridicata. In timp este nevoie de o schimbare mai rapida a cauciucurilor daca le folositi pe toata perioada anului. De aceeaa se recomanda sa aveti doua seturi separate de anvelope si jante daca conduceti multi km anual, pentru a nu uza la fel de intens anvelopele si pentru a nu avea costuri de dejantare/jantare.

  • forma benzii de rulare

Forma benzii de rulare incearca sa imbine capacitatea de a rula pe zapada cu proprietatile ridicate la temperaturi ridicate, de aceea majoritatea profilelor all season au blocurile de cauciuc puse in forma V. Asta insa nu le avantajeaza atunci cand sunt rulate la viteze ridicate pe autostrada la temperaturi mari, uzandu-se mult mai intens.

  • performanta oferita

Anvelopele all season nu ofera aceeasi performanta in niciun sezon comparabil cu o anvelopa construita special pentru acele temperaturi si conditii de drum. Prin urmare, un set de anvelope vara este preferabil in timpul sezonului cald daca aveti un stil de condus sportiv format din franari/accelerari agresive.

 

Algeti doar anvelope all season noi, cu garantie si care sa ofere siguranta rularii. Nu este recomandat sa mergeti cu anvelope in stare precara, care manifesta galme, deformari sau modificari pe flanc.