fbpx

ALEG SA IMPADURESC Traim extremele climatice depasim extremele umane

„Nu exista o provocare mai mare pentru viitorul nostru si generatiile viitoare ca amenintarea reprezentata de schimbarile climatice”, afirma presedintele Barack Obama in august, cu ocazia lansarii planului de masuri ce vor fi luate de SUA contra schimbarilor climatice.

Cetatenii europeni constientizeaza si ei pericolele la care batranul continent este expus in fata schimbarilor climatice, vazand in acestea cea de-a doua cea mai serioasa problema cu care se confrunta omenirea dupa saracie, foamete si cantitatea redusa de apa potabila disponibila (conform Eurobarometer 2011). Daca adaugam ca anul 2015 va fi declarat cel mai cald an din istoria masuratorilor, devine necesara si in Romania demararea unei actiuni care sa ii faca pe romani sa isi dea seama de realitatea inconjuratoare si implicatiile pe care le au schimbarile climatice.

Astfel s-a nascut Aleg sa impaduresc o campanie marca Padurea copiilor menita sa aduca in prim plan necesitatea de a impaduri, impaduririle fiind cea mai la indemana metoda pentru a combate efectele grave ale schimbarilor climatice.

Campaniei Aleg sa impaduresc i s-au alaturat trei prieteni ultramaratonisti care, pentru a trage un semnal de alarma asupra schimbarilor climatice si a necesitatii plantarii si ingrijirii padurilor, vor alerga la doua dintre cele mai extreme curse din lume: 6633 Arctic Ultra si Marathon des Sables. Andrei Rosu si Vlad Tanase vor tine piept conditiilor extreme de la Cercul Polar, in timp ce Andrei Gligor va infrunta caldura deosebita din Sahara.

Trei oameni obisnuiti manati de dorinta de a arata ca solutiile stau in mainile noastre isi depasesc limitele pentru ca Padurea copiilor sa creasca in continuare si sa diminueze efectele schimbarilor climatice care afecteaza si Romania.

Andrei Gligor, Andrei Rosu si Vlad Tanase aleg sa impadureasca prin alergare, tu ce alegi sa faci pentru a diminua efectele schimbarilor climatice si pentru ajuta Padurea copiilor sa ne asigure oxigenul atat de necesar existentei noastre pe Pamant?