fbpx

Al doilea Crăciun pandemic: kit de stare de bine

Este deja a doua iarnă pe care o petrecem în mijlocul pandemiei – cu o serie de suișuri și coborâșuri în ce privește numărul de cazuri, pandemia de Covid-19 nu dă semne că ne va părăsi prea curând – deci, și aceste sărbători de iarnă stau tot sub semnul pandemiei.

Ce s-a schimbat, însă, față de anul trecut? Nu știm dacă te-ai apucat încă de cumpărat ornamente Craciun sau nu, dar un lucru e cert: sărbătorile se apropie și ne-am gândit să îți pregătim un kit de stare de bine pentru cel de-al doilea Crăciun pandemic.

„Serviciile se mută în online, iar oamenii stau acasă”

Asta declarau cei de la The Associated Press în ce privește Crăciunul 2020 – iar în 2021, lucrurile nu sunt cu mult mai diferite. Este clar că nu vom avea parte de petrecerile cu care ne-am obișnuit, cu zeci de oameni care se îmbrățișează și dansează împreună, însă există și vești bune.

Există o multitudine de evenimente online la care poți participa de aceste sărbători – de la concerte de colinde și până la ediții speciale cu mixaje electronice. Deci, ca să ai parte de sărbători entertaining asigură-te că participi la astfel de evenimente online – partea și mai bună e că multe dintre ele sunt gratuite, deci vei economisi bani.

Familia restrânsă

Asigură-te că nu inviți la tine prea mulți oameni – contextul nu e întocmai cel ideal pentru asta. O idee de activitate distractivă ar fi să vă adunați cu toții pe Zoom și să faceți o seară de jocuri sau de filme de la distanță. Așa, petreceți timp de calitate împreună, dar e fiecare la casa lui: siguranța e crescută, iar și aici economisești și bani, și timp. Dacă alegi să inviți musafiri de sărbători, rezumă-te la familia restrânsă – și nu uita de dezinfectant și all that jazz cu care sigur deja te-ai obișnuit.

Slow living 

Chiar dacă contextul în care ne aflăm ne afectează pe toți, în moduri mai mult sau mai puțin diferite – și chiar dacă pentru mulți dintre noi va fi neobișnuit și dureros să petrecem sărbătorile departe de rudele din străinătate, de exemplu, e un moment bun să ne oprim în loc.

Să luăm o pauză de la traiul rapid și să practicăm acel slow living – să vedem sărbătorile ca pe un real prilej de relaxare și deconectare. E suficient să te așezi în fața șemineului – sau în fața unei aeroterma aer cald, dacă stai la bloc – cu o carte bună, o muzică plăcută în surdină și cu cei câțiva oameni de care ai nevoie.

Sărbătorile pandemice sunt prilejul ideal ca să încetinim – ca să ne luăm un moment de respiro și să ne re-aliniem valorile, departe de gălăgia și agitația unor sărbători tradiționale, clasice.

Cadouri touchless

Pentru majoritatea dintre noi, să facem cadouri de Crăciun generează o plăcere nemaiîntâlnită – și totuși, recunoaștem: acum mai mult ca oricând suntem sceptici în ce privește primirea sau dăruirea de cadouri, pentru că ne este teamă să atingem suprafețe care au fost deja atinse de altcineva. Și ce am putea face?

Să renunțăm la a mai dărui nu este, cu siguranță, o opțiune. În schimb, am putea să oferim cadouri…touchless. Ca să oferi drept cadou un zbor cu parașuta sau un tir cu arcul nu ai nevoie să atingi la propriu cadoul – înțelegi la ce ne referim? Gândește-te la cadouri-experiențe pe care să le oferi, dincolo de cadourile materiale; nu doar că nu vei atinge (nici tu, nici destinatarul) suprafața cadoului, dar vei reuși să dăruiești o amintire, nu doar un obiect.

Sărbătorile umbrite de pandemie nu sunt la fel ca cele tradiționale – însă le putem face la fel de frumoase și încărcate în energie care să ne încarce. E timpul să ne întoarcem către familie și către timpul petrecut cu noi înșine, în reflecție, bucurându-ne de la distanță alături de prieteni – la urma urmei, și de la distanță putem fi, datorită tehnologiei de astăzi, tot împreună.