fbpx

AKCENTA si a triplat baza de clienti in Romania si a postat in T3 o cifra de afaceri de sase ori mai

AKCENTA Romania a inregistrat o crestere semnificativa in primele noua luni ale anului, triplandu-si baza de clienti de la inceputul anului pana la finele lui septembrie, si ajungand in trimestul al treilea la o cifra de afaceri de 4.1M € , de sase ori mai mare decat in primele trei luni ale anului si mai mult decat dubla comparativ cu trimestrul al doilea.
Baza de clienti AKCENTA s-a triplat in decurs de 9 luni si va trece de 200 de clienti pana la finele anului
AKCENTA si-a inceput activitatea in Romania lucrand initial cu un numar redus de companii, care erau la curent cu serviciile oferite de companie gratie schimburilor pe care le faceau pe plan extern.
“Suntem bucurosi sa constatam ca societatile romanesti sunt din ce in ce mai deschise si mai dornice sa ne utilizeze serviciile. Baza de clienti a AKCENTA in Romania a inceput de la un numar redus de companii, insa a crescut de 10 ori in primele trei luni ale anului curent comparativ cu 2014, apoi a inregistrat o dublare in al doilea trimestru si a avut o crestere de inca 50% in al treilea trimestru. Avand in vedere evolutia din primele noua luni, AKCENTA se asteapta sa ajunga, pana la finele anului, la targetul de 220 de clienti setat in luna mai”
Theodor Stefanovici,
Director Comercial pentru Romania in cadrul AKCENTA.
Atunci cand vine vorba de clientii care folosesc AKCENTA, companiile care au inceput in ultimele luni sa foloseasca serviciile firmei au activitati in sectoare precum exportul de fructe, siropuri bio home-made, societati piscicole si companii specializat in fabricarea de aditivi pentru constructii.
Platile in 2015 – de la o medie de 9.000€ la un maxim de peste 110.000€
In primele noua luni ale anului curent, circa 1.000 de tranzactii au fost realizate prin intermediul platformei de tranzactionare a AKCENTA, numarul lor dublandu-se de la un trimestru la altul. Mai mult de jumatate din numarul total de tranzactii au fost realizate pe parcursul celui de-al treilea trimestru al anului curent.
Pentru a face totul mai usor pentru clientii sai, AKCENTA a anuntat recent lansarea unei noi versiuni a platformei sale de tranzactonare online (OLB), care a introdus o noua interfata grafica si care este programata in HTML5.
Valoarea medie a tranzactiilor facute prin intermediul platformei AKCENTA a crescut cu 2.000€ comparativ cu 2014, ajungand la peste 9.000€ in 2015. Pe de alta parte, valoarea celei mai mari plati realizata prin intermediul platformei AKCENTA a fost aproape dubla in 2015 fata de 2014, de peste 110.000 € de la putin peste 65.000€ anul trecut.
Companiile romanesti care fac cele mai multe plati catre firme straine sunt importatori de mobile, de material de constructii sau de produse pentru alpinism. Companiile din sectorul constructiilor metalice sunt, pe de alta parte, cele care incaseaza cei mai multi bani de la firme din strainatate.
AKCENTA – cifra de afaceri de 790M € in trimestrul al treilea si aproape 27.000 de clienti
Akcenta are activitati in Europa Centrala, in tari precum Cehia – unde este activa din 1997 – , Slovacia, Polonia, Ungaria si Romania, si are aproape 27.000 de clienti in pietele mentionate. Compania a avut, in trimestrul al treilea al anului curent, o cifra de afaceri de 790M €.
AKCENTA functioneaza in Romania sub o licenta de operare emisa de Banca Nationala a Cehiei si, ca rezultat al unui proces de notificare, in conformitate cu art. 17 si 25 din Directiva privind serviciile de plata (Payment Service 2007/64 / CE), are aprobarea Bancii Nationale Romane de a oferii serviciile AKCENTA clientilor din Romania. Activitatea AKCENTA este confirmata in registrul oficial public al Bancii Nationale a Romaniei pe site-ul BNR

Despre AKCENTA
AKCENTA este o institutie financiara non-bancara, cea mai mare institutie de plata de acest tip din Cehia si din €pa Centrala Compania este specializata in schimb valutar, plati internationale si operatiuni de acoperire pentru firme si institutii. Operand rapid, fiabil si in conditii de siguranta maxima, AKCENTA le ofera clientilor sai cursuri de conversie valutare mai bune decat institutiile bancare, ajutandu-i sa faca economii semnificative la efectuarea platilor internationale.
AKCENTA are 18 ani de experienta pe piata de schimb valutar, plati internationale si operatiuni de acoperire din €pa Centrala, acumulati prin prestarea de servicii financiare pe pietele din Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria si, din 2014, si Romania. Compania are peste 25.000 de clienti carora le ofera solutii individuale pentru schimb valutar, acoperirea riscului de curs si plati – confortabile, de cea mai buna calitate si fara riscuri.
AKCENTA este detinatoarea licentei (nr de ref: 2011/1199/570) a activitatii institutiilor de plata in cadrul sistemelor de plata, Legea no.284 / 2009 Colectie.§ 3. 1 punct. a b)) c) e) f). Totodata, fiind una dintre cele doua companii non-bancare care se ocupa cu tranzactii in valuta straina din Republica Ceha, AKCENTA detine licenta pentru tranzactiile cu valori mobiliare, care o autorizeaza sa ofere o gama completa de instrumente financiare folosite pentru a elimina riscul fluctuatiei negative de curs, pentru schimbul valutar.
AKCENTA functioneaza in Romania sub o licenta de operare emisa de Banca Nationala a Cehiei si, ca rezultat al unui proces de notificare, in conformitate cu art. 17 si 25 din Directiva privind serviciile de plata (Payment Service 2007/64 / CE), are aprobarea Bancii Nationale Romane de a oferii serviciile AKCENTA clientilor din Romania. Activitatea AKCENTA este confirmata in registrul oficial public al Bancii Nationale a Romaniei pe site-ul BNR