fbpx

AKCENTA CZ a lansat a treia generatie a platformei sale de tranzactionare online OLB

Compania AKCENTA CZ, institutie de plata care realizeaza plati externe si operatiuni de schimb valutar pentru exportatori si importatori, a anuntat lansarea celei de-a treia generatii a platformei sale online On-line Broker (OLB). Platforma le permite clientilor companiei, printre altele, sa monitorizeze ”live”, in mod constant, cursurile de schimb valutar ale perechilor valutare selectate, sa efectueze in mod simplu cumpararea sau vanzarea de valuta, sa introduca o comanda pentru urmarire a cursului sau, prin doar cateva clickuri, sa realizeze o plata externa.

Fata de versiunea precedenta, noua generatie OLB a fost creata si utilizeaza limbajul de programare HTML5, actualmente un standard in realizarea de aplicatii de Internet.

“Modificari importante sunt, de asemenea, facute in grafica interfetei destinata utilizatorul, care are un design modern si contemporan, corespunzator site-ului companiei. In plus, HTML5, utilizat de noua versiune a platformei OLB, ne permite sa lucram mai usor si pe versiuni pentru dispozitive mobile, unde vedem un mare potential pe viitor”, a declarat Milan Cerman, presedintele AKCENTA CZ, despre noua versiune a platformei OLB.

”Platforma OLB si-a gasit foarte repede calea catre clientii nostrii. In prezent, aceasta este utilizata de mai mult de 35% din clienti, iar acest numar continua sa creasca. Acesta este si motivul pentru care incearcam in mod constant sa imbunatatim platforma OLB, iar pe viitor dorim, de exemplu, ca prin intermediul OLB clientii nostrii sa poata incheia cu usurinta si tranzactii mai complexe”, a adaugat Milan Cerman

Noua generatie a platformei este disponibila tuturor clientilori care au activata optiunea de utilizare a OLB. Folosirea platformei este complet gratuita, aceasta fiind accesibila fie prin intermediul site-ului principal al companiei – www[.]akcenta[.]ro – sau direct pe www[.]olb[.]eu .

AKCENTA CZ este una din cele mai importante institutii de plata pe piata ceha si in Europa Centrala cu o traditie de peste 18 ani. In afara de cursurile individuale avantajoase pentru cumpararea si vanzarea devizelor si comisioanele minime pentru efectuarea platilor, oferim si o acoperire impotriva fluctuatiilor nefavorabile ale cursului de schimb (FORWARD si OPTIUNI). Akcenta CZ functioneaza activ in Polonia, Ungaria, Slovacia si Romania si are in portofoliu peste 23,000 de clienti, in mare parte companii mici si mijlocii orientate spre export si import. Akcenta este posesoare a autorizatiei ((nr de ref.:2011/1199/570) pentru activitatea institutiei de plata conform legii privind platile nr.284/2009 Col.§ 3 alin. 1 l. a)b)c)e)f). Akcenta CZ este una din cele doua societatii nebancare din Republica Ceha care ofera servicii de plati si este posesoare a licentei pentru activitatea brokerului cu titluri de valoare/investitii, care o autorizeaza sa ofere o gama larga de instrumente care servesc la eliminarea riscurilor de curs valutar.

In Romania, AKCENTA functioneaza sub o licenta de operare emisa de Banca Nationala a Cehiei si, ca rezultat al unui proces de notificare, in conformitate cu art. 17 si 25 din Directiva privind serviciile de plata (Payment Service 2007/64 / CE), are aprobarea Bancii Nationale Romane de a oferii serviciile AKCENTA clientilor din Romania. Activitatea AKCENTA este confirmata in registrul oficial public al Bancii Nationale a Romaniei pe site-ul BNR.