Ajutorul ideal in alegerea unui ventilator potrivit nevoilor proprii

ventilatoare profesionale

Indiferent de anotimp, este necesara asigurarea unui aer respirabil, curat si mereu reimprospatat in fiecare interior. Mai ales daca in respectivele camere sunt desfasurate zi de zi diverse activitati, cu grad mai scazut sau mai ridicat de intensitate, luarea unor masuri ideale in acest sens este de preferat, atat pentru un randament optim, cat si pentru confort si sanatate.

In general, activitatile solicitante si zilele pline cer un somn profund si neintrerupt. Involuntar de multe ori se ajunge la acesta cand iei o scurta pauza pentru a te redresa. Ce poti face pentru a nu incheia ziua de lucru inainte de timpul programat, dar si pentru a fi cat mai eficient in sarcinile ce le ai de indeplinit?

PRO VENT, societate specializata in producerea si comercializarea de ventilatoare profesionale,  propune o varietate de astfel de produse ce include echipamente de ventilatie, dedicate unei arii largi de domenii. Desigur ca este necesar sa se tina cont si in cazul alegerii acestora de o clasificare specifica, bine realizata.

In conditiile in care un aparat de aer conditionat ar putea deveni la un moment dat, din cauza utilizarii frecvente, o risipa de bani, alternativa achizitionarii unor ventilatoare profesionale capteaza atentia publicului larg. Iata care sunt aspectele de urmarit in alegerea modelului ideal, in functie de locul si scopul utilizarii.

Tipul ventilatorului

Diversitatea modelelor ii poate deruta pe cei care nu sunt siguri de alegerea ce o au de realizat. Exista varianta ventilatoarelor cu picior, de birou, pentru baie, de tavan, cu tubulatura sau cu pulverizare de apa.

In general, opteaza pentru varianta cu picior cei care au nevoie sa regleze inaltimea si doresc ca aerul sa fie raspandit in directii multiple. Este o solutie optima pentru spatiile rezidentiale. Daca scopul este de a aerisi camera de birou sau dormitorul, un model fara picior reprezinta o optiune recomandata.

Aleg din gama de ventilatoare profesionale de tavan cei ce urmaresc aerisirea unor camere de dimensiuni mari, spatioase. De asemenea, sunt preferate pentru ventilarea bailor, mai exact acele modele care includ un ventilator cu tub de evacuare spre exterior intrucat nu permite formarea mucegaiului, atunci cand dusurile cresc umiditatea mediului.  Un motiv pentru care se recomanda alegerea unui model specific este ca acesta va prezenta caracteristicile ideale pentru un randament pe masura. Spre exemplu, modelul in cauza, utilizat in baie, va elimna mirosurile neplacute, prevenind totodata si aparitia bacteriilor.

Treptele de viteaza

Un ventilator de calitate prezinta mai multe trepte de viteza, pentru ca utilizatorul sa aiba parte de confort deplin, dupa nevoie. Rolul unui  model de acest fel este de a aduce aerul din incaperea in care este instalat la temperatura optima si de a o mentine apoi constanta. De asemenea, o recomandare din partea expertilor PRO VENT este de a te orienta dupa un ventilator ce necesita un consum redus de electricitate, care sa nu afecteze prea mult partea financiara.

Puterea motorului

Nicidecum nu trebuie pierdut din vedere acest apect, cu mare influenta asupra confortului oferit. In acest sens este bine sa se aiba in vedere si dimensiunile camerei. Una mai mare are nevoie de un ventilator cu motor mai puternic. Pentru circulatia optima a aerului o solutie buna este orice model ce are peste 100 W putere, in cazul suprafetelor de 14 mp. In cazul unor spatii deschide, se recomanda un model cu 200 de W, cel putin. Daca nevoia vizeaza o camera mica, baie sau bucatarie, sunt suficiente ventilatoarele pana in 50 W.

Avand in vedere toate aceste caracteristici, doritorii gasesc pe pro-vent.ro o varietate de modele de ventilatoare profesionale, definite de calitate inalta si eficienta sporita.