Ai nevoie de un consult de tip endoscopie? Vino la Romgermed

23 martie 2023
Autor:
Suits Advertising

Ce este endoscopia si de ce este importanta pentru sanatatea ta?

RomGerMedEndoscopia este o metoda de investigare medicala care permite vizualizarea directa a unor organe interne cu ajutorul unui instrument numit endoscop. Endoscopul este un tub subtire si flexibil, dotat cu o camera video si o sursa de lumina la capatul sau. Acesta se introduce prin gura sau anus, in functie de zona care se doreste a fi examinata.

Endoscopia poate fi folosita pentru diagnosticarea si tratarea unor afectiuni ale tubului digestiv superior (esofag, stomac, duoden) sau inferior (colon, rect). De exemplu, cu ajutorul endoscopiei se pot depista ulcerul gastric sau duodenal, refluxul gastroesofagian, cancerul esofagian sau gastric, polipii intestinali, diverticuloza colonica sau cancerul colorectal.

Endoscopia are si avantajul ca poate permite recoltarea de probe biopsice din tesuturile suspecte de a fi afectate de o boala sau efectuarea unor manevre terapeutice precum indepartarea polipilor intestinali sau oprirea sangerarilor digestive.

Cum se pregateste pacientul pentru endoscopie?

Pregatirea pacientului pentru endoscopie depinde de tipul acesteia: endoscopie digestiva superioara sau colonoscopie.

Pentru endoscopia digestiva superioara, pacientul trebuie sa fie nemancat timp de 6-8 ore inaintea procedurii. In plus, trebuie sa informeze medicul despre eventualele alergii la medicamente sau boli cronice pe care le are. Inainte de introducerea endoscopului prin gura pacientului i se administreaza un spray anestezic local pentru a reduce disconfortul.

Pentru colonoscopie, pacientul trebuie sa urmeze o dieta speciala cu 2-3 zile inaintea procedurii si sa faca o curatare completa a intestinului gros cu ajutorul unor laxative prescrise de medic. De asemenea, trebuie sa informeze medicul despre eventualele alergii la medicamente sau boli cronice pe care le are. Inainte de introducerea colonoscopului prin anus pacientului i se administreaza o sedare usoara pentru a reduce disconfortul.

Unde poti face o endoscopie?

Daca vrei sa faci o endoscopie intr-un mod sigur si confortabil poti apela la clinica Romgermed din Bucuresti. Aici vei beneficia de servicii medicale profesionale realizate cu echipamente moderne si personal calificat.

Clinica Romgermed ofera atat endoscopie digestiva superioara cat si colonoscopie la preturi accesibile si cu posibilitatea decontarii prin CASMB. De asemenea, clinica Romgermed ofera si alte servicii medicale precum analize de laborator, fise medicale auto etc.

Nu lasa problemele digestive sa iti afecteze calitatea vietii! Programeaza-te acum la clinica Romgermed pentru o endoscopie!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram