fbpx

Ai nevoie de un avocat expert in drep comercial?

avocat dreptul muncii

Domeniul avocaturii este unul extins. Acest domeniu acopera diverse arii de expertiză, precum comerțul (fizic și electronic), GDPR, dreptul familiei sau dreptul penal. Așadar, întrebarea de astăzi este: cu ce se ocupă, mai exact, un avocat comercial?  Un birou de avocatură care vă poate răspunde la întrebare este Buju Stanciu & Asociații, o echipă expertă din București.

Care sunt ariile de expertiză ale unui avocat?

Opinia general valabilă cu privire la drept este că cei care urmează acest domeniu au foarte multe de învățat. Acesta este un adevăr, însă puțini cunosc și ce anume se studiază. Astfel, un absolvent al facultății de drept se poate specializa pe un singur domeniu sau mai multe. Opțiunile sunt:

  1. drept penal;
  2. drept comercial;
  3. dreptul familiei;
  4. dreptul imobiliar;
  5. criptomonede, tehnologie blockchain, NFT-uri (arii de expertiză mai nou apărute) etc.

Bineînțeles, sunt unele noțiuni pe care fiecare viitor notar/avocat/procuror/judecător trebuie să le cunoască. Un birou avocatura are, de obicei, în echipa sa, mai mulți experți în diverse domenii. Un astfel de birou este Buju Stanciu & Asociații, care își au sediul în București.

Aceștia se ocupă și de dreptul comercial, despre care vom vorbi. Care sunt atribuțiile unui avocat specializat în dreptul comercial? Vom afla în rândurile care urmează.

Avocații specializați în drept comercial asistă la tranzacții importante

Cu ce se ocupă, de fapt, un avocat specializat în comerț? Acesta are o serie de atribuții și funcții pe care le îndeplinește. Una dintre acestea se referă la asistarea tranzacțiilor importante.

Aceste tranzacții se încheie pentru anumite contracte legale. De exemplu, sunt încheiate contracte pentru anumite domenii de pe internet pentru diverse site-uri de vânzare/cumpărare de servicii/produse. În astfel de situații, expertiza unui avocat specializat în comerț și business este absolut necesară.

Avocații se ocupă de multe documente legale și valide

Atunci când se dorește cumpărarea unui domeniu pe internet sau un spațiu pentru o activitate comercială, este chemat un avocat. Situațiile de acest gen necesită experiența și expertiza unui avocat specializat în comerț. Ei se ocupă de toate documentele care vizează termeni și condiții, înțelegeri, contracte cu diverse firme etc.

De asemenea, în funcție de natura contractului, condițiile pot fi schimbate. Pot exista discrepanțe între ceea ce este notat într-un contract și ceea ce se întâmplă în realitate. Un avocat expert în comerț va examina astfel de contracte legale pentru a identifica neregulile.

Dacă dai în judecată o companie, un avocat experț în comerț te va asista

Avocații au multe responsabilități, indiferent de natura domeniului în care se specializează. Una dintre aceste responsabilități este de a acționa în justiție când firmelor li se face nedreptate. Această nedreptate ia forma unei litigii împotriva unei persoane sau chiar și unei corporații specifice.

Litigiile sunt inițiate împotriva unei persoane dacă se află că aceasta a acționat în scopul de a cauza daune companiei. În alte situații, o altă companie este dată în judecată în condiții aproape asemănătoare. În asemenea situații, un avocat expert în comerț va proteja și asista compania pentru care lucrează.

Avocații petrec mult timp cercetând chestiuni legale

Nici chiar avocații nu sunt scutiți de cercetare și de studiul anumitor probleme de natură legală. Pe lângă timpul petrecut completând și analizând documente legale, aceștia se ocupă și de studiul intens al legilor. Unele legi sunt schimbătoare, iar înțelegerea acestora este importantă.

Un avocat expert în comerț este obligat să prevină compania pentru care lucrează să încalce anumite legi sau reguli. Acesta poate fi nevoit să modifice raporturi comerciale sau să contacteze alți experți din alte domenii. Legile locale trebuie înțelese pentru a preveni conflicte și complicații de natură legală.

Apelăm la avocații experți în comerț?

Dacă deții o companie sau o afacere, este important să ai la îndemână expertiza unui avocat specializat în comerț. Ei se ocupă cu:

  • asistarea la tranzacții importante;
  • completarea, notarea, editarea documentelor legale;
  • participarea în sala de judecată și apărarea firmei pentru care lucrează;
  • cercetarea și studiul chestiunilor de natură legală.

Nu ezita să contactezi o echipă de experți în cazul în care te afli într-o situație care trebuie rezolvată legal. Noi îi recomandăm pe cei de la Buju Stanciu & Asociații, datorită seriozității de care dau dovadă. Rezolvă-ți problemele legale cu o echipă expertă de încredere.