fbpx

Ai nevoie de anvelope de vară? Descoperă cum să le alegi!

Conducătorii auto, care deja își caută anvelope de vară, pe care să le schimbe atunci când va veni timpul potrivit trebuie să știe că au la dispoziție o gamă extrem de largă de produse din care pot alege. Cauciucurile sunt esențiale pentru un rulaj sigur pe stradă, motiv pentru care posesorii de autoturisme trebuie să fie prudenți atunci când le aleg pe cele mai bune. De aceea, ei trebuie să știe care sunt principalele detalii tehnice, de care să țină cont. Doar așa vor face investiții excelente!

Dimensiunile ideale

Pentru început, proprietarii autoturismelor trebuie să verifice care sunt dimensiunile anvelopelor pe care le au deja: în acest mod, vor ști exact ce să caute atunci când își încep sesiunea de cumpărături. Mai mult, este important ca șoferii să înțeleagă ce înseamnă fiecare dintre factorii unei astfel de expresii: 195/65R15. De exemplu, 195 reprezintă lățimea anvelopelor, exprimată în milimetri, iar 65 reprezintă înălțimea anvelopelor. Cât despre R, acesta indică tipul de cauciucuri, iar 15 este diametrul interior al anvelopelor, care este exprimat în inch.

Anvelope de vară în funcție de stilul de condus al fiecărui șofer

Un alt detaliu esențial, de care consumatorii trebuie să țină cont, înainte de a-și alege anvelopele este referitor la stilul de condus pe care îl au. De exemplu, persoanele care se urcă la volan foarte rar pot alege cauciucurile clasice, medii, pe când conducătorii auto, care sunt pasionați de expediții la munte trebuie să se orienteze mai degrabă către anvelopele Premium, care pot rezista foarte bine inclusiv pe terenuri accidentate!

Indicele de greutate

Indicele de greutate trebuie și el să fie luat în considerare când vine vorba despre anvelopele de vară. Acesta este un detaliu, pe care șoferii îl pot găsi în descrierea cauciucurilor pe care le au la dispoziție. Din punct de vedere tehnic, indicele de greutate se referă la capacitatea maximă, pe care anvelopele o pot susține, ceea ce înseamnă că este foarte important ca posesorii de autoturisme să știe ce greutate au mașinile lor.

Indicele de viteză

Pe lista lucrurilor, care mai contează în privința anvelopelor de vară se numără și indicele de viteză. Acesta îi ajută pe conducătorii auto, întrucât le indică viteza maximă admisă, cu care pot rula. În caz contrar, se pot confrunta cu defecțiuni tehnice sau cu probleme în timpul virajelor sau atunci când frânează. Indicele este și el, la rândul său menționat în descrierea cauciucurilor.

În funcție de brand

Nu în ultimul rând, consumatorii pot investi în anumite anvelope de vară  în funcție de brand-ul de sub umbrela căreia acestea fac parte. Anumiți șoferi sunt deja obișnuiți cu unele branduri, pe când alți conducători auto trebuie abia acum să decidă în privința celor mai bune modele, pe care să le cumpere.

Descrierea cauciucurilor contează foarte mult în alegerile șoferilor. Ei trebuie să citească atent informațiile aferente tuturor tipurilor de anvelope, pentru a se asigura că iau o decizie potrivită pentru autoturismele lor!