fbpx

Ai grija de sanatatea ta mergand la un cabinet ginecologic din Bucuresti

Importanta vizitei la un cabinet ginecologic din Bucuresti

Vizitele regulate la un cabinet ginecologic din Bucuresti au o importanta deosebita in viata oricarei femei. Exista anumite afectiuni ce nu prezinta simptomatologie specifica si evidenta, iar pentru descoperirea si prevenirea acestora aveti nevoie de examinari ginecologice realizate un medic specialist.

Printre prinicipalele obiective ale consulturilor din cadrul unui cabinet ginecologic din Bucuresti se numara descoperirea precoce a bolilor precum cancerul de san, cancerul de col uterin, bolilor cu transmitere sexuala, prevenirea sterilitatii, precum si asigurarea unei sarcini sanatoase.

Desi multe femei se tem de vizita la ginecolog, depistarea timpurie a problemelor de sanatate este importanta pentru evitarea complicatiilor si pentru eficientizarea tratamentului. Medicul specialist din cadrul unui cabinet ginecologic din Bucuresti va va ajuta sa va simtiti confortabila si va raspunde oricarei intrebari si nelamuriri ati avea.

Cand ar trebui sa va programati la un consult?

Se recomanda ca vizitele la un cabinet ginecologic din Bucuresti sa se realizeze cel putin o data pe an pentru a verifica daca sanatatea dumneavoastra este in stare buna. Prima vizita la medicul ginecolog poate avea loc dupa prima menstruatie. Astfel, medicul va poate informa cu privire la schimbarile ce au loc in organism si va poate da sfaturi pentru a va mentine sanatoasa.

De asemenea, este important sa va prezentati cat mai curand la un cabinet gincologic din Bucuresti daca prezentati simptome precum:

  • Absenta menstruatiei pana la varsta de 16 ani;
  • Sangerari si secretii anormale;
  • Intarzierea menstruatiei;
  • Durere in zona pelviana – acuta sau cronica;
  • Crampe menstruale puternice care afecteaza desfasurarea activitatilor zilnice.

Ce ar trebui sa stiti inainte de a merge la un cabinet ginecologic din Bucuresti?

In cadrul vizitei la un cabinet ginecologic din Bucuresti veti discuta cu medicul despre simptomele pe care le prezentati, despre stilul dumneavoastra de viata si despre istoricul medical (afectiuni preexistente, operatii suferite, sarcini, nasteri, avorturi). Ulterior, acesta va realiza diferite investigatii pentru a va verifica starea de sanatate.

Cu cel putin 48 de ore inainte de a merge la un cabinet ginecologic din Bucuresti trebuie sa evitati spalaturile vaginale, contactul sexual, precum si utilizarea produselor de igiena intima de tipul cremelor sau gelurilor. Un moment potrivit in care va puteti programa la un consult este la mijlocul perioadei ciclului menstrual.