fbpx

Ai facut accident? Iata cum sa procedezi in contact cu un centru daune!

centru daune

Accidentele auto sunt intamplari prin care orice sofer sau posesor de masina poate sa treaca. Oricat de experimentat si priceput ai fi ca sofer, exista mereu posibilitatea sa fii implicat intr-un accident, chiar si fara sa fie vina ta. Foarte important este modul in care reactionezi dupa producerea incidentului.

Politele de asigurare RCA si CASCO sunt puncte importante de sprijin in situatiile de acest fel, detaliu pe care il poate confirma orice centru daune. Aceste contracte de asigurare te pot ajuta sa repari orice dauna suferita fara sa achiti sume uriase de bani. Trebuie sa stii, insa, cum sa reactionezi imediat dupa producerea accidentului si la cine sa apelezi. Iata ce este necesar sa faci!

Ce faci dupa un accident auto, pas cu pas

Cel mai important aspect de care trebuie sa te asiguri, in cazul unui accident auto, este faptul ca nu exista victime. Oricat de usor ar fi un accident, el poate provoca victime ca urmare a socului resimtit de persoanele implicate. Este foarte important sa te asiguri imediat ca tu si persoanele din masina ta sunteti teferi. De asemenea, trebuie sa ai aceeasi certitudine si cu privire la persoanele din cealalta masina implicata. Apoi, urmeaza pasii urmatori:

  1. Pastreaza-ti calmul – indiferent de cat de grava ti se pare situatia, este necesar sa ramai calm, deoarece doar in acest mod poti sa iei masurile necesare pentru a solutiona lucrurile.
  2. Verifica asigurarea – asigurarea RCA este obligatorie, in vreme ce varianta CASCO este facultativa.
  3. Anunta autoritatile sau incheie un formular de constatare amiabila – in functie de gravitatea accidentului, poate fi necesara apelarea politiei si a ambulantei. Acest lucru este valabil atunci cand exista vatamari corporale. Daca totul este in regula, din acest punct de vedere, poti incheia un formular de constatare amiabila cu celalalt sofer.
  4. Notifica daunele – odata ce ati incheiat formularul si ati facut schimb de asigurari RCA, trebuie sa apelezi compania asiguratoare si sa anunti producerea accidentului. Este necesar ca notificarea sa se faca imediat, pentru ca avizarea daunei sa fie posibila in aceeasi zi.

De ce trebuie sa mergi la un centru daune

Odata avizate daunele, este momentul sa treci la procesul de constatare. In baza informatiilor pe care le-ai oferit catre firma de asigurari, vei primi un numar de dosar unic. Cu acesta trebuie sa mergi la un centru daune, unde va avea loc constatarea daunelor si se vor efectua reparatiile necesare. Constatarea nu este obligatoriu sa se faca in aceeasi zi in care s-a produs accidentul, asa cum este cazul avizarii.

Este necesar sa apelezi la un centru de daune aflat in relatie de colaborare cu firma de asigurari care a eliberat polita in baza careia iti vei repara masina. Cars Inv este un centru de constatari daune cu sediul in Bucuresti, Sector 4. Te poti programa online sau telefonic si beneficiezi de decontare directa cu cele mai cunoscute companii de asigurari din Romania.

De asemenea, iti sunt oferite servicii rapide de reparatie, care dureaza intre doua si cinci zile, in functie de gravitatea daunelor. Poti urmari progresul in timp real, online, si te bucuri si de masina la schimb atat timp cat autoturismul tau este in service. Alege sa colaborezi cu un centru de daune consacrat!