Agile Tour Bucuresti 2012

31 octombrie 2012
Autor:
dowmedia08

Alin Dobre (Intel, Romania) a spus: “Android este sistemul de operare de mobilitate cel mai popular, Intel s-a lansat in piata mobilitatii, iar portarea Android pe AI este responsabilitatea principala a echipei noastre. Agile ofera o integrare caracteristica rapida si solutii pentru rezolvarea bug-urilor intr-un timp scurt, echipele noastre Scrum fiind formate din 7 pana la 9 ingineri”.

Ralph Jocham (trainer Scrum, fondator Effective Agile, Elvetia) a atras atentia invitatilor asupra faptului ca desi munca este organizata in functie de activitatile specifice, precum planificare, analiza, design, scrierea codului, testare si lansare, pe parcursul dezvoltarii 35% din cerinte se modifica, iar 60% dintre caracteristici sunt utilizate foarte rar sau chiar deloc. „De aceea in Scrum se recomanda o abordare empirica – planifica cate putin intregul proiect si cate putin pentru fiecare etapa. Scrum este un cadru in care oamenii pot aborda probleme complexe si dezvolta productiv si creativ produse de cea mai mare valoare posibila pentru utilizatori. In a doua prezentare a sa, Ralph a expus conceptul de release trains, explicand cum poate fi pus in practica şi care sunt beneficiile unei astfel de abordari”.

George Anghelache si Cristian Cazan (Endava, Romania) au scos in evidenta punctele asupra carora trebuie reflectat atunci cand se vrea trecerea spre Enterprise Agile. Obstacolele care vor aparea se datoreaza evolutiei Product Owner-ului, a Scrum Master-ului, a scalarii Agile, dezvoltarii multiplelor echipe Scrum si planificarii activitatilor tinand cont de diferitele categorii de utilizatori, de toate partile implicate, agentii de conformare si administratorii de produs.

Oana Juncu (Franta) a vorbit despre catalizatorul transformarii Agile, un rol indeplinit de catre Product Owner. Aceasta transformare se produce in cinci pasi, dupa modelul ADKAR: „awareness – prezentati produsul persoanelor cu putere de decizie, desire – percepeti transformarea Agile din perspectiva Product Owner-ului, knowledge – valorificati experienta drept o oportunitate de a invata si a-si insusi abilitati soft si hard, ability – imbogatiti-va cunoasterea si percepeti activitatea ca un schimb de experienta , reinforcement – invatati prin interactiune si cresteti dorinta de imbunatatire a produsului in randul echipei”.

Nicolae Giurescu (Manager 3Pro-Lab Consulting, Romania) a amintit manifestulul Agile şi principiile care susţim acest manifest, evidenţiind importanţa factorului uman in reuşita migrarii catre Agile. A punctat atat aspectele care duc la eşec cat şi pe cele care cresc semnificativ probabilitatea ca migrarea sa fie finalizata cu succes.

In incheiere, Ștefan Bargaoanu (Agile Coach, Romania) a vorbit despre ce urmeaza dupa faza iniţiala a migrarii catre Agile, cand exista pericolul ca echipele de dezvoltare sa se loveasca de un zid al greutaţilor de implementare. Un raspuns posibil este trecerea la Agile 2.0, unde accentul se pune pe fluxul de valori aduse clientilor si nu pe proiecte.

Imagini si prezentarile din timpul evenimentului pot fi accesate la linkul de mai jos: http://www.agora.ro/conferinta/agile-tour-bucharest-2012#intro .

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media: Ziare.com, HIT.ro, Business24.ro, IT Trends, Digital Trends, AgoraNews, MediaLook, mediaIQ, PR Wave si PR Wave Directory. Alti parteneri: Indaco Systems, iNES, DigiSign, ARIES, ANIS, BVMW, CIO Council, Byblos.

Despre Agora Group
Agora Group este un trust de presa specializat in tehnologia informatiei, comunicatii, afaceri si distributie de carte straina. Agora Group este prezent in piata publicatiilor IT&C din 1992.
In prezent, Agora Group detine in portofoliu revista in format print: IT Trends, revista in format online: Digital Trends, evenimentele: eduVision, DigitalAgenda, Conferintele Regionale Agora, Conferintele de Tehnologie Agora, Conferintele de Solutii Agora, mesele rotunde IT Trends si portalul online cu serviciul zilnic de stiri AgoraNews.
Detalii pe www.agora.ro .

Despre 3 Pro-Lab Consulting
3PRO-LAB Consulting Srl ofera servicii de consultanta, evaluare si training companiilor ce doresc sa-si imbunatateasca procesele de dezvoltare de software, in scopul cresterii competitivitatii.
Metodologiile, modelele si standardele de proces folosite sunt: CMMI-DEV/SVC/ACQ, Scrum, RUP, eSCM, ISO 9001.
Detalii pe www.3pro-lab.ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram