fbpx

Agentia imobiliara Klauss and Partners isi extinde businessul si in alte zone ale Bucurestiului

1. Va extindeti si in Dorobanti. De ce ati ales zona Dorobanti?

Am hotarat de la bun inceput sa atingem si sa lucram intens zona Dorobanti, o zona relativ similara zonei Cotroceni, unde noi am inceput si unde in momentul de fata putem spune cu acuratete mare ce se intampla in aceasta zona, ce preturi de tranzactionare avem, ce tipuri de imobile se tranzactioneaza in zona, cine sunt cumparatorii. Acelasi lucru il putem spune mai nou si despre zona Dorobanti pe care o lucram de mai bine de 12 luni si in care functionam cu o echipa dedicata formata din 4 brokeri. Am ales aceasta zona deoarece ne reprezinta ca profil de consumator de real-estate vizat de Compania Imobiliara Klauss & Partners dar si datorita tipului de imobile din segmental medium-premium din zonele central – ultracentrale ale Bucurestiului.

2. Dispui de resursele umane necesare pentru ca noul tau sediu sa dea randament crescut sau planuiesti sa iti maresti echipa? Cat de mare este echipa actuala?

In continuare pregatim noi surprize pentru aceasta zona, unele deja au iesit la lumina si aici as mentiona cele 2 portaluri dedicate real-estate-ului din zona Dorobanti si anume www.inchirieridorobanti.ro si www.vanzariviledorobanti.ro, portaluri imobiliare pe care se regasesc majoritatea ofertelor din zona cu detalii complete si poze. Este evident ca am inceput cu o echipa mai restransa sa abordam aceasta zona insa acum a venit momentul sa ne extindem echipa si sa lucram cat se poate de intens aceasta zona in care putem spune ca avem ceva de zis acum dpdv prezenta in zona si know-how. Actualmente echipa e formata din 4 persoane si e nisata pe cele 2 tipuri de tranzactionare vanzare si inchiriere si in continuare urmeaza sa ne specializam personalul pe categorii de immobile si tipuri de tranzatii.

3. Cat de greu este sa gasesti brokeri imobiliari dedicati 100% meseriei care o practica, brokeri cu care poti cladi in timp o echipa solida?

Cu toate ca locurile de munca sunt limitate in aceasta perioada in majoritatea domeniilor in imobiliare exista o cerere acuta de brokeri imobiliari dedicati acestei meserii care sa inteleaga ca in acest domeniu se poate face si cariera. Spun acest lucru deoarece imobiliarele sunt intr-o schimbare radicala acum, se pune foarte mult accentul pe profesionalism, corectitudine, servicii de inalta calitate pe care nu oricine este pregatit si dispus sa le ofere. Un broker imobiliar trebuie sa inteleaga rolul lui esential in cadrul unei agentii imobiliare si in cadrul unei tranzactii, in care partile implicate (vanzator/cumparator) isi definesc o noua directie in viata, pentru a face aceasta meserie cu placere, responsabilitate si bineinteles cu dedicare. Nu este o meserie pentru oricine si un broker bun, de cursa lunga, este greu de gasit dar am reusit sa ne inconjuram cu astfel de brokeri si impreuna construim echipa Klauss & Partners in continua crestere.

4. Ca o concluzie, te rog sa ne spui care consideri ca este directia in care se indreapta piata imobiliara din Romania, in special sectorul considerat de lux? (Cotroceni – Dorobanti).

Desi piata imobiliara a suferit un declin in ultimii ani in ultimele 6 luni se pare ca preturile s-au stabilizat existand foarte mici oscilatii de la trimestru la trimestru iar sectorul rezidential de lux, desi a avut o scadere a preturilor, este segmentul de piata care a suferit cel mai mic declin avand un declin de 25-35% fata de perioada de varf. Motivatia acestei ajustari mai moderate a preturilor pe acest segment este pastrarea preturilor proprietatilor unicat, cu stil, cu suprafete atipice si situate in zone elitiste.