Afla ultimele noutati pentru a beneficia de acoperis verde cu multiple avantaje!

Culoarea este intotdeauna asociata cu prospetimea, fiind culoarea principala din tabloul primaverii si al verii inflorite de splendoarea naturii.

De ce nu am alege si pentru casele si vietile noastre prospetimea ce ne-o poate oferi un acoperis verde la distanta imediata a deschiderii ferestrei si a inhalarii bucuriei revigorante a oxigenului pur?

In plus, clasicul aramiu al acoperisului este inlocuit de verdele racoritor cu nuante colorate oferit de flora prezenta pe toata suprafata amenajata si de o textura naturala care printre beneficiile oferite sanatatii umane are si impact decisiv asupra locuintei noastre.

Investitia initiala nu este una foarte mica, iar cheltuielile care implica intretinerea si pastrarea stratului de pe acoperis sunt regulate, insa invesitia se recupereaza pe termen lung printr-o reducere considerabila a facturii de caldura datorita faptului ca este un bun izolator termic al locuintei.

Nimic nu e mai satisfacator decat investitia in natura, care pe langa efectele economice pe care ni le ofera, contribuie la o viata mai echilibrata si aduce un plus de valoare imobilului dvs, deoarece amenajarea unui astfel de acoperis aduce caracteristica ecologica care valorifica, implicit, orice locuinta.

Din punct de vedere estetic rezultatul final este uimitor chiar daca imediat dupa finalizarea lucrarii nu vor fi efecte vizibile considerabile, dar odata cu dezvoltarea florilor si a vegetatiei veti avea parte de o imagine de poveste.

Ideile sanatoase infloresc si inverzesc in orice mediu urban

Tehnicile utilizate sunt de tip extensiv, modalitate nu foarte bogata in posibilitati de populare cu plante si alte ierburi si care are nevoie de aproximativ 2 ani de dezvoltare pana cand se va uniformiza intreaga suprafata.

Celalalt tip este cel intensiv, o modalitate care necesita o analiza mai complexa inainte de acoperirea suprafetei, dar si o atentie deosebita in timpul dezvoltarii ei.

Sistemele de irigatie si intretinere sunt obligatorii, acest tip de vegetatie fiind de altfel mult mai groasa si mai grea pentru structura de rezistenta a locuintei dvs.

La randul lor, aceste categorii se impart in alte subcategorii in functie de greutate si de dorintele estetice ale clientilor.

In momentul in care ne asumam alegerea acoperisului natural, ne asumam si responsabilitatea intretinerii acestuia.

Asemanator unei gradini situate la sol, acoperisul verde are, de asemenea, nevoie de tundere, udare si curatare a sistemelor de irigare si drenare pentru ca inaintea furnizarii aerului curat si a prospetimii, suprafata are nevoie de revigorare si improspatare.

Aceasta moda preluata din nordul nord-vestul continentului pare sa cunoasca un continuu progres si un numar tot mai mare de beneficiari

Imaginati-va un parc verde organizat pe acoperisul unui centru comercial si incercati sa simtiti senzatia oferita.

Acelasi sentiment il veti resimti si in cazul propriei locuinte, insa de data aceasta va veti bucura in compania familiei si a prietenilor.

Daca prezenta acestor suprafete vi s-a parut o gluma in filmele vizionate, aceasta “fantezie” a devenit realitate in peisajul urbanistic al oraselor de astazi, oferind intr-o maniera naturala, un modernism aparte insotit de utilitati din punct de vedere termic, dar si fonic.

Sa ne amintim acum ca echipa de specialisti ai companiei Odu Green Roof va poate ajuta pentru a schita imaginea de ansamblu a alegerii, oferindu-va asistenta si consultanta pana in faza finala a proiectului, analizand inca de la inceput posibilitatile oferite de structura locuintei dvs. si a potrivirilor optime cu solutiile implementate in conformitate cu planul de proiectare si constructie.

***

Pentru inceperea demersului intineririi aspectului batranicios al locuintei dvs. prin alegerea unui acoperis verde aveti la dispozitie o echipa de profesionisti:

www.odu.ro

Telefon: 0744 556 594