fbpx

Afla despre cele mai bune servicii de medicina muncii

Cu ce se ocupa medicina muncii?

Medicina muncii reprezinta specialitatea medicala ce se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea si tratarea problemelor de sanatate asociate locului de munca, avand ca scop facilitarea activitatii profesionale. In acest sens, este urmarita respectarea unor norme igienice si fiziologice care sa garanteze siguranta sanitara la locul de munca. Atat din perspectiva angajatilor, cat si din perspectiva angajatorilor, aceste servicii medicale joaca un rol foarte important.

De ce este medicina muncii importanta?

Serviciile de medicina muncii sunt esentiale in procesul de angajare, deoarece numai un cabinet specializat pe aceasta ramura poate elibera fisele medicale necesare pentru angajare. Pentru angajare va fi necesara efectuarea anumitor analize medicale si psihologice care sa ateste ca sunteti apt pentru a indeplini cerintele aferentele locului de munca. In general, de aceste analize puteti beneficia in mod gratuit.

Mai mult decat atat, medicul specialist in medicina muncii indeplineste si rolul de consilier cu privire la sanatatea la locul de munca. Fie ca lucrati intr-un birou sau intr-un mediu periculos, intotdeauna exista anumite riscuri de sanatate asociate cu activitatea profesionala. Medicul se ocupa de controalele medicale periodice, tine evidenta bolilor profesionale si poate face recomandari avizate in legatura cu evitarea riscurilor de boala sau accidente profesionale si, la nevoie, se ocupa de tratarea acestor probleme.

De asemenea, el stabileste capacitatea de munca a angajatilor, acorda adeverinte medicale la nevoie, monitoreaza fisele medicale ale angajatilor si ajuta la adaptarea lor la ritmul de munca dupa revenirea din pauze medicale indelungate.

Astfel, serviciile de medicina muncii sunt esentiale atat in procesul de angajare, cat si pe parcursul desfasurarii activitatii dumneavoastra profesionale. Acestea sunt conforme cu metologia aprobata de Ministerul Sanatatii si pot ajuta la imbunatatirea eficientei si motivatiei angajatilor la locul de munca, acest lucru reprezentand un beneficiu esential pentru angajatori.

Serviciile medicale sub forma de abonament pot fi personalizate in functie de numarul de angajati al companiei si tipul de activitate desfasurata, avand astfel garantia ca veti obtine cel mai avantajos pret.