Afla de ce masajul este benefic la orice varsta

masaj

Esti mereu obosit, nu ai chef de nimic si zilele se scurg atat de greu. Ajungi sa te intrebi daca esti depresiv sau poate ficatul este unul suferind. O astfel de stare o resimtim adesea si tot adesea o punem un seama stresului sau a grijilor cotidiene. Cum o combati insa? Metoda benefica poate fi una accesibila.

Masajele, cunoscute inca din vechi timpuri, pot avea efecte benefice pentru intreg corpul. Pentru ca in organism sunt reactii in lant, atunci cand nu te odihnesti corespunzator, perpetuezi oboseala fizica. Aceasta duce la epuizare. Cu armele doborate, sistemul imunitar este vulnerabil. In acest context, pe fondul unor afectiuni medicale existente in cazul unora, rezulta depresie, boli si un scenariu deloc placut.

Pentru ca industria farmaceutica nu a existat dintotdeauna, se pare ca instinctele au dus unde trebuie. Cand te doare ceva, simti nevoia sa aplici caldura, sa masezi zona. Ei bine un masaj cu tehnici mai complexe si mai precise poate fi solutia ideala pentru a restabili o stare de bine per general vorbind.

Beneficiile unui masaj

Oricand ai ocazia de a savura si experimenta un masaj relaxare Bucuresti, ar trebui sa o faci. Asta pentru ca te rasplateste cu numeroase beneficii.

Postura corecta – ai tendinta sa stai cat mai aplecat, sa iti indrepti ochii cat mai aproape de monitor, iar o astfel de postura iti afecteaza coloana. Iti dai seama de acest lucru cand durerea in zona cervicala incepe sa se manifeste. Masajele de relaxare vizeaza si muschii din aceasta zona, detensionand si eliminand starea de incordare.

Dureri de cap ameliorate – in stransa legatura cu zona cervicala este capul, care resimte dureri din cauza coloanei. Elimina deci durerea, starea de iritabilitate, restabilind in schimb o stare mai echilibrata.

Imbunatateste functionarea organismului – din cauza unui stil de viata sedentar apar adesea dureri si manifestari legate de miscarea limitata. Asta inseamna poate picioare umflate, circulatie sanguina deficitara, senzatia de amorteala sau digestie ingreunata, printre altele. Masajele de relaxare restabilesc toate acestea si prin stimularea corpului se observa o stare imbunatatita.

Cum sa te bucuri de un masaj in totalitate

La un moment dat vei putea spune despre un masaj de relaxare ca este o pastila a fericirii. Dar, pentru a cunoaste cu adevarat beneficiile acestuia, trebuie sa ai in vedere timpul si locul potrivit. De preferat sa incerci varianta profi, a unui tehnician maseur. Cauta un spa, un loc adecvat, un salon unde masajul este un ritual si nu un serviciu pe repede inainte.

Masajul de relaxare este acompaniat de cele mai multe ori de muzica in surdina si de un decor potrivit. Se pot folosi de asemenea si uleiuri sau creme speciale, iar daca ai o alergie, ar fi cazul sa o exprimi.

Cat despre timpul potrivit pentru acest masaj, totul este relativ. Poti incepe ziua astfel, daca esti tipul energic. Daca dupa masaje de obicei iti place sa te odihnesti, pentru ca iti stimuleaza somnul, cu atat  mai bine, insa vei avea nevoie de ore libere in programul tau.

Oricum ar fi, nu uita de importana masajelor de relaxare in viata de zi cu zi.