Afla de ce este necesara combaterea imediata a plosnitelor

Exista mai multe specii de plosnite pe care le intalnim tot mai des si in casele noastre, in institutii de invatamant, cladiri indistriale, hoteluri, pensiuni, acest lucru fiind posibil doar cu ajutorul nostru.

Din acest motiv, de combaterea plosnitelor pe domeniul public se ocupa administratiile publice locale, care trebuie sa realizeze, in mod regulat, actiuni de dezinsectie si dezinfectie. Daca acest lucru se intampla, atunci plosnitele au mai putin sanse sa ajunga in casele noastre.

Cum ne confruntam cu plosnitile in mod cotidian

Plosnitele exista peste tot, se adapteaza, convietuiesc usor intre oameni, insa trebuie indepartate cu grija. Le transportam, fara voia noastra, din afara locuintei, din acest motiv fiind necesara combaterea plosnitelor, cat mai rapid.

Cei care nu doresc sa transporte in casele lor aceste insecte neplacute ar trebui sa isi aloce timp pentru a realiza, la randul lor, proceduri de dezinsectie regulata in locuinta sau gradini. Plosnitele sunt foarte usor de raspandit deoarece se ascund in haine, bagaje si fara sa ne dam seama le lua cu noi.

Pentru ca le gasim peste tot, incepand de la transportul in comun si pana in crese de copii, scoli, hoteluri si pensiuni si in casele oamenilor, este foarte important ca imediat ce au fost descoperite zona sa fie dezinfectata cu solutii speciale.

Cunoscuta plosnita de pat se furiseaza foarte usor in saltele si in alte obiecte de mobilier. Sta ascunsa peste zi dar in timpul noptii iese pentru a se hrani cu sangele oamenilor. Se spune ca traiesc in medii mizere insa nu este tocmai asa: isi pot face aparitia chiar si in spatiile curate, reusind sa se raspandesca intr-un timp scurt.

Despre boli si riscuri

Daca in cazul altor insecte muscatura poate fi dureroasa, muscatura de plosnita nu doare absolut deloc. Nu am putea spune ca transporta o boala anume, zonele atacate de plosnite peste noapte vor prezenta niste bubite mici rosiatice care vor provoca omului mancarimi, insa exista si persoane care pot avea reactii alergice, iar bubitele pot deveni purulente si se pot si infecta cu usurinta. Prin urmare, in aceste cazuri este necesar sa va prezentati in fata unui medic specialist.

Sfaturi pentru evitarea si combaterea plosnitelor

Asa cum am mentionat, este importat sa facem o procedura de dezinsectie regulata, cu substante speciale, de calitate. Pe piata se gasesc foarte multe tipuri de substante pentru combaterea insectelor insa producatorii de repelenti vin cu o gama extrem de variata in acest sens si va stau la dispozitie pentru a va raspunde la toate intrebarile.

Este foarte important sa nu aduceti in casele dumneavoastra mobilier tapitat, saltele sau alte obecte de mobilier gasite pe strada.

In cazul donatiilor, spre exemplu in mediul online sau daca veti cumpara mobilier folosit, este neaparat necesar sa verificati toate crapaturile si fisurile si sa dezinfectati totul inainte de a ajunge acasa.

Atunci cand mergeti in vacanta, verificati imediat camerele in care doriti sa fiti cazati si daca se intampla sa gasiti plosnite solicitati dezinsectia incaperii sau cumparati chiar dumneavoastra subtantele necesare pentru a dezinfecta camera inchiriata. Combaterea plosnitelor prin intermediul substantelor din comert trebuie sa fie facutea inainte de a parasi incaperea, necesara fiind aerisirea acesteia inainte de a va putea petrece timpul in interior.

Cum sa combatem plosnitele definitiv?

Daca v-ati confruntat cu aparitia acestor insecte, sa nu uitati sa spalti bine vasele din care mancati, fructele si alte produse comestibile. Altfel, combaterea plosnitelor nu pare a fi o problema de nerezolvat. Veti reusi sa le tineti departe de casa, cu ajutorul produselor comercializate aici .