fbpx

Afla de aici care sunt avantajele unor proiectoare LED

proiectoare led

Ce trebuie sa cunoastem despre proiectoare Led

Cele mai bune proiectoare LED pentru exterior Fie acasa, fie intr-o unitate comerciala, proiectoarele LED pentru exterior sunt o alegere excelenta pentru iluminatul exterior. Desi proiectoare cu LED-uri sunt mai scumpe decat proiectoarele cu halogen traditionale, au o durata de viata mai lunga si un consum extrem de redus de energie, deci pot economisi o multime de bani pe termen lung.
proiectoare led
Proiectoare cu LED sunt surse de lumina ideale care pot fi utilizate cu generatoare solare sau portabile, in special in zonele indepartate unde nu exista sursa de energie.

Haideti sa vorbim despre  avantaje

Nu exista nicio indoiala ca proiectoare cu LED-uri sunt recomandate pentru o viata mai lunga. Durata de viata a proiectoarelor LED este de 10 ori mai mare decat a proiectoarelor traditionale. Daca becurile si proiectoarele traditionale se supraincalzesc, astfel incat acestea sa arda in cele din urma, in cazul proiectoarelor cu LED-uri, nu vor disipa caldura in niciun fel, pot rezista la fluctuatii mari de tensiune, iar tensiunea este cuprinsa intre 85V si 265V. , economia de energie este mentionata din nou in comparatie cu utilizarea metodelor traditionale de iluminare.

Cand vine vorba de proiectoare LED, consumul lor de energie poate fi redus cu pana la 50%, iar calitatea luminii lor este semnificativ mai buna decat cea a proiectoarelor traditionale, iar pretul este vazut ca un avantaj. Desi pare mai inalt, se va slabi si cumpararea unui proiector LED este considerata o investitie reala pentru orice casa.

Alte lucruri interesante

  1. LED-ul provine dintr-o formulare mai larga – dioda emitatoare de lumina, care este o dioda semiconductoare care emite lumina atunci cand sarcinile pozitive si negative sunt combinate.
  2. Descoperirea tehnologiei LED a inceput in 1907 si utilizarea sa a inceput in anii 1920.
  3. Progresul real al acestei tehnologii a inceput in anii 1990, cand Shuji Nakamura a inventat LED-ul albastru. Acelasi Nakamura a castigat Premiul Nobel pentru fizica in 2014.