fbpx

Afla cum arata o nunta reusita

fotograf nunta

Un fotograf de nunta este unul care nu se teme sa poarte o mare parte din responsabilitate pentru amintiri. La urma urmei, o nunta este una dintre cele mai importante evenimente din viata celor mai multi oameni. Orice a fost si s-a intamplat va ramane in memorie pentru o viata. De-a lungul timpului, aceste amintiri se materializeaza sub forma unui album de nunta.

 

Fotograful de nunta este un specialist pentru o gama larga de ipostaze. Este pregatit pentru munca in diferite conditii si poate schimba natura muncii sale in miscare, in functie de conditiile si starea de spirit a clientului. Fotografia de nunta este o simbioza organica a fotografiilor de reportaj si de productie. Poate contine elemente de macrofotografie si aplicarea unor efecte speciale “in miscare”.

 

Nunta este un eveniment important si solemn in viata tuturor. O nunta reala se intampla o singura data in viata, indiferent de modul in care este facuta. Pregatirea pentru o nunta dureaza destul de mult, pentru ca trebuie sa te gandesti la multe lucruri si, de fapt, sa organizezi o nunta reusita.

Acum, e timpul sa te gandesti ce se intampla daca, de exemplu, fotograful nu apare? In graba nu poti sa cauti un inlocuitor. Si daca totusi il gasesti, inlocuitorul este un profesionist?  Nunta va fi ruinata pentru totdeauna. Si chiar daca inlocuitorul este bun, vei suferi in continuare pierderi financiare si vei fi destul de nervos, iar acest lucru se va vedea in fotografii.

 

Caracteristici distinctive

Caracteristicile distinctive ale fotografiilor de nunta, realizate de un fotograf de nunta,   sunt dinamica procesului de fotografiere. Pentru ca nunta sa fie reusita, trebuie sa stii ca fotograful de nunta are nevoie de timp pentru a trage si a pune in scena fotografii in care a prins emotiile cuplurilor si ale oaspetilor. Fotograful de nunta profesionist este gata sa fotografieze in orice conditii de iluminare, pe orice vreme, si in general, este  pregatit pentru schimbari neasteptate si rapide ale diferitelor situatii.

Un fotograf de nunta trebuie sa:

  • Stapaneasca perfect aparatul foto, putand sa filmeze in toate modurile de fotografiere, mai ales in “A” – prioritatea diafragmei.
  • Stie sa colecteze imagini foto pentru a realiza un film al unei povestiri de dragoste.

In esenta sa, una dintre cele mai importante parti ale fotografiei de nunta, este cea in miscare, iar acest lucru nu este altceva decat realizarea unei nunti reusite, care in mare parte se datoreaza acestuia. Va recomandam sa lucrati cu un fotograf local, daca sunteti din Oradea, lucrati cu un fotograf din Oradea.

Fotografie si compozitie

Compozitia este una dintre elementele de baza ale fotografiei. Fiecare fotograf de nunta cu experienta cunoaste elementele de baza ale acestor mestesuguri si le observa, profitand de ele. Prin urmare, in lupta pentru un cadru creativ, mergand pe fundal, nu este altceva decat ingeniozitate. Metafora acestei imagini poate servi drept o nunta reusita.

Unele fotografii pot fi obtinute o singura data intr-o viata, prin capturarea momentului, ca sa spunem asa. Formatele non-format si non-standard sunt cele mai bune virtuti ale unui fotograf de nunta profesionist. De aceea, pentru ca nunta sa fie una reusita, uneori experimentele merg foarte departe.