Afla ce trebuie sa stii despre functionarea si utilizarea corecta a focarelor de semineu

25 octombrie 2018
Autor:
Fortin

Pentru a te bucura de capacitatile optime ale unui focar semineu, trebuie sa te gandesti la locatie pentru a alege marimea potrivita si parametrii tehnici.

Inainte de a cumpara un focar semineu, este foarte important sa alegi unitatea de caldura in functie de puterea termica. De exemplu, pentru o casa izolata ca la carte, este nevoie de o putere termica cuprinsa intre 50 -70/m². Pe de alta parte, in cazul locuintelor mai vechi , izolate necorespunzator trebuie sa iei in considerare o putere termica mai mare cu 20%. Specialistii iti recomanda sa realizezi un desen simplu al camerei in care sa marchezi pozitia cosului, a geamurilor si a usilor.

Focarul perfect pentru semineul tau

Pentru a functiona corespunzator, un focar trebuie sa aiba suficient aer pentru ardere. Este bine de stiut faptul ca, cu cat este mai mare incinta de ardere a focarului sau a sobei si izolatia este mai buna, cu atat vei avea nevoie de o admisie mai mare de aer - din exterior sau poate din subsol. Aerul din exterior poate fi adus prin podea sau prin spate.

Cel mai important element al unui semineu este cosul de fum. Acesta este motorul unui focar si de aceea trebuie sa aiba un tiraj optim. Astfel, cosul de fum trebuie ales in functie de parametri tehnici ai focarului pentru semineu.

Trebuie sa stii faptul ca focarul semineului nu trebuie montat pe material inflamabil (ex. Polistiren, placa osb etc.). Daca nu este posibil, trebuie montat un material rezistent la foc (BCA) direct pe materialul inflamabil.

La prima incalzire, vopseaua va produce un miros temporar care va disparea la primele 2-3 focuri. Ai nevoie de un aprinzator si lemne pentru a aprinde focul din focar. Cel mai important este sa folosesti doar lemn uscat.

In focare poti arde orice tip de lemn. Trebuie sa utilizezi de fiecare data lemn uscat. Este ideal sa tai lemnul in bucati inainte de a-l depozita, in acest fel el se va usca mai repede. Specialistii recomanda folosirea bustenilor din lemn uscat cu diametrul de 5-8 cm, lungimea de 20-30 cm si un continut de umiditate optim de 10%.

Curatare si intretinere

Este foarte important ca, inca din momentul instalarii, semineul sau soba sa poata permite curatarea adecvata si intretinerea.

Focarul este un produs de clasa inalte si nu se strica usor in timpul unei functionari standard. Este important sa te asiguri ca ai curatat in mod regulat si cu grija semineul/focarul, dar si cosul de fum, inainte si dupa sezonul rece. Aceste lucrari de curatare si intretinere trebuie realizate doar atunci cand focarul este complet rece. Ai grija sa inlocuiesti periodic piesele supuse uzurii.

Semineele si focarele trebuie curatate cel putin o data pe an, dupa sezonul de incalzire. Depinde cat de des folosesti semineul. Toate lucrarile trebuie realizate doar atunci cand focarul este complet rece, iar prin curatare se elimina sedimentul din camera de ardere si din camera de combustibil. Curatarea se realizeaza fara solutii de apa, ci cu ajutorul unui aspirator sau al unei perii de otel. Dupa ce a fost curatat, semineul trebuie inchis.

Apeleaza la specialistii in domeniu

Semineul este o structura arhitecturala construita pentru a oferi eleganta, ambianta relaxanta si armonie oricarui camin, dar si pentru incalzirea acestuia. Focarul este piesa principala a semineului si trebuie montat cu mare grija pentru a asigura un randament foarte bun raportat la consumul de lemne, dar si la zona incalzita.

Pentru servicii de exceptie, apeleaza cu incredere la specialistii de aici, ei te vor ajuta sa iei cea mai buna alegere pentru tine si familia ta.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram