Afla care sunt cele 2 tipuri principale de seminte trifoi cultivate intens de crescatorii de animale

4 decembrie 2018
Autor:
Fortin

Trifoiul este o planta extrem de intalnita peste tot, insa rolurile acestuia nu sunt in totalitate cunoscute de toata lumea. Intr-adevar, trifoiul este un simbol al norocului, precum si o planta decorativa, insa plantarea de seminte trifoi se face in principal pentru a produce hrana animalelor.

Trifoiul este foarte sanatos si nutritiv pentru animale, asigurand in general o cantitate considerabila de proteina obtinuta rapid si pe spatiu agricol minim. In acelasi timp, trifoiul poate fi consumat atat verde, cand este proaspat, cat si sub forma de fan, pastrandu-si calitatile nutritive de care animalele se bucura. Intalnit si recoltat in foarte multe zone, trifoiul este ideal in tarile cu cantitati suficiente de precipitatii, asa cum este si Romania. Cultivarea de seminte trifoi se face foarte usor, iar aceasta planta se dovedeste a fi mai hranitoare decat altele utilizate in scop de alimentatie a animalelor.

Cum il intrebuintam?

Trifoiul este, in general, o planta excelenta pentru hrana animalelor, insa exista si anumite lucruri de care trebuie sa tinem cont pentru a-i maximiza eficienta ca produs alimentar. Pentru animalele nerumegatoare, spre exemplu, cum ar fi pasarile sau porcii, trifoiul este excelent in forma lui verde, proaspata.

Pe de alta parte, oile, caprele sau vacile se pot bucura de trifoiul nu chiar imediat cosit (pentru a nu avea probleme cu digestia), insa nici uscat. In acelasi timp, trifoiul s-a dovedit a fi foarte nutritiv pentru animelele gestante sau care alapteaza, fiind recomandat sa il administram fara probleme, cat mai curand.

Magazinele specializat pun la dispozitie mai multe feluri de seminte trifoi, insa trifoiul Alb Avalon si trifoiul Rosu Divin sunt cele mai benefice.

  1. Trifoi alb Avalon

  • are o rezistenta foarte buna la perioadele de seceta sau frig;

  • creste inapoi foarte repede odata ce a fost taiat;

  • este excelent chiar si in soluri nisipoase daca exista umiditate corespunzatoare si constanta;

  • persista mult mai mult in pamant fata de alte tipuri de trifoi;

  • poate trece, fara probleme, peste iarna si inghet.

  1. Trifoi Rosu Divin

  • rezista bine la temperaturi scazute;

  • este caracterizat de un nivel foarte mare al continutului de proteina, fiind asadar foarte hranitor pentru animale;

  • se dezvolta fara probleme in mai multe tipuri de sol, chiar daca nu in culturi pure;

  • nu este recomandata cultivarea trifoiului rosu in soluri slabe sau acide;

  • se poate cultiva, fara probleme, si in amestec cu alte plante de acelasi tip.

Trifoiul cultivat ca la carte si intrebuintat tinand cont de toate sfaturile se dovedeste a fi o foarte buna hrana pentru animale. Nivelul mare de proteina precum si posibilitatea de a-l administra atat verde, cat si uscat, fac din trifoi un lucru care intr-adevar merita cultivat de orice agricultor.

Fie ca alegem trifoi alb sau trifoi rosu, este important sa respectam toate cerintele acestuia pentru a se dezvolta corect si a produce recolte bogate si sanatoase.

De unde cumparam seminte trifoi? 

Magazinul Pesticide-az.ro va pune la dispozitie o gama bogata de produse folosite in agricultura. In acest loc puteti gasi si cele doua principale tipuri de seminte trifoi, in variante de calitate inalte care produc, intr-adevar, rezultate foarte bune.

Pentru orice informatie referitoare la semintele de trifoi sau la celelalte produse comercializate, Pesticide-az va ofera ajutorul unei echipe de specialisti care pot fi contactati fara probleme, prin metodele de contact disponibile la adresa de aici .

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram