Afla care sunt cei mai eficienti repelenti pentru indepartarea daunatorilor

27 martie 2019
Autor:
Fortin

Daca esti fermier sau te ocupi cu agricultura, inseamna ca esti in cautarea unor metode noi si eficiente pentru a-ti proteja tarcurile si terenurile de daunatori. Daca pana acum metodele clasice nu te-au convins ca sunt ineficiente, arunca o privire catre repelenti.

Vechile sperietori si otravuri si-ai dovedit incapacitatea si au lasat daune majore multor agricultori, dar industria a avansat. Producatorii au devenit din ce in ce mai ingeniosi cand vine vorba de indepartarea daunatorilor, iar cu ajutorul thenologiei culturile sunt mai in siguranta.

Ce intelegem prin repelenti?

Repelentii sunt substante lichide sau solide care indeparteaza daunatorii vizati. Chiar daca e vorba de insecte sau pasari in mare parte, agentii repelenti pot fi folositi si pentru animalele domestice cum ar fi cainii sau pisicile. Repelentii actioneaza in asa fel incat animalele pot fi gonite fara a fi ranite.

In functie de scopul produsului, solutiile pot fi aplicate prin pensulare, prin pulverizare sau presarare. Repelentii creeaza senzatii neplacute pentru daunatori prin mirosuri, sunete puternice sau iritatii de la anumite substante care acopera obiectele cu care intra in contact. In multe cazuri aceste metode trebuie aplicate cu anumita frecventa, pana cand animalele nu vor mai fi tentate sa se apropie de locurile respective.

Iata principalele tipuri de repelenti:

  1. Tepii anti pasari

Tepii sunt cea mai folosita metoda pentru a impiedica pasarile sa se aseze. Acestia sunt asezati pe o banda din metal sau plastic la distante diferite, in functie de modelul ales. Ca sa nu se deterioreze este recomandat ca materialul sa fie inoxidabil pentru ca tepii trebuie sa suporte factorii de mediu cum ar fi ploile. Tepii se folosesc cel mai mult pentru porumbei, dar pot ajuta si la indepartarea altor pasari, ciori sau vrabiute, fara a le rani in vreun fel.

  1. Gelul repelent

Gelul repelent este folosit in locurile unde nu pot fi montati tepii anti pasari. Acesta este aplicat pe pervaze, garduri, sarme, sau cabluri, pentru a indeparta pasarile si alte animale nedorite. Acolo unde tepii se pot folosi, este recomandat sa evitati gelul, fiindca acesta nu are efect atat de lung, ajungand pana la cateva luni. Apoi va fi nevoie sa se aplice din nou.

  1. Tunurile de pocnituri

Ele sunt menite sa provoace un zgomot puternic, la intervale destul de scurte, pentru a speria animalele si a le impiedica sa se apropie de zona in care sunt instalate. Aparatele pot fi de mai multe tipuri si pot actiona in mai eficient in functie de daunatori. Pentru unele animale mai sunt folosite si ultrasunete.

In cazul cartitelor mai exista o metoda la care puteti apela daca zona e predispusa la acest pericol. Exista repelenti sub forma de pastile sau fumigene, care se pun in galerii cu ajutorul apei, respectiv prin ardere. In acest fel, zona va fi eliberata mai usor decat prin intermediul ultrasunetelor.

Descopera o gama variata de repelenti pentru daunatori

Odata ce ai hotarat in ce scop folosesti repelentii poti arunca o privire pe platforma online si acolo vei descoperi ofertele disponibile la un click distanta. Comenzile pot fi facute online, iar livrarea se face cat mai rapid catre tine. Nu e cazul sa te mai temi ca vei avea musafiri nepoftiti in gradina ta: scapa mai usor si rapid de daunatori cu ajutorul produselor puse la dispozitie aici pe site, e timpul sa ai linistea bine meritata.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram