Afectiuni comune in stomatologie

extractie masea de minte sector 2

Stomatologia este specialitatea medicala care este dedicata studiului dintilor, al gingiilor si al tratamentelului afectiunilor acestora. Aceasta disciplina este responsabila de tot ceea ce se refera la aparatul stomatognat, format din setul de organe si tesuturi care se gasesc in cavitatea bucala si in zona craniului, a fetei si a gatului.

Stomatologia dateaza de mii de ani. Prima practica dentara documentata a avut loc in Egipt cu peste 5000 de ani in urma. Mai tarziu, frizerii au fost responsabili de extractia pieselor dentare pana la institutionalizarea corespunzatoare a stomatologiei.

In ziua de astazi, exista doua grupuri dentare majore: grupul superior, format de incisivi si canini, si grupul posterior, compus din premolari si molari. Pe langa aspectul estetic, fiecare dinte are o functie. Incisivii ajuta la taierea mancarea, caninii ajuta la ruperea acesteia, iar premolarii sunt responsabili de strivirea acesteia, de exemplu.

O alta afectiune care este tratata cu ajutorul stomatologilor este caria. Aceasta este, cu siguranta, una dintre cele mai frecvente afectiuni ale dintilor. O carie poate aparea din cauza actiunii acizilor produsi de bacterii si distruge smaltul si dentina. Consumul de bauturi carbogazoase este unul din actiunile care poate ajuta la formarea de carii.

Exista multe alte afectiuni comune cum ar fi gingivita (o inflamatie si sangerare a gingiilor cauzata de o infectie bacteriena), abcesul dentar (o infectie la baza dintelui, manifestata printr-o tumefactie care deformeaza regiunea in care este localizat) sau parodontoza (o afectiune care apare atunci cand tesutul care leaga dintii si osul este distrus). Cea din urma este una dintre cele mai agresive afectiuni dentare si in momentul in care este depistata trebuie tratata cu rigurozitate; daca se intervine prea tarziu, este posibi lca tratamentul sa nu ajute prea mult. Daca aveti o carie prea mare iar dintele nu mai poate fi salvat puteti lua in calcul o extractie masea de minte sector 2 la clinica Elveto-Dent. Pentru o programare accesati site-ul https://elveto-dent.ro/ .

Cabinet stomatologic din Colentina – servicii stomatologice pentru toate buzunarele | elveto-dent.ro

cabinet stomatologic din Colentina

Pentru a evita astfel de afectiuni ca cele prezentate anterior, medicii dentisti recomanda o igiena orala stricta care sa includa folosirea unei periute de dinti in fiecare zi, de cel putin 2 ori pe zi, a apei de gura, mai ales dupa masa si a atei dentare.

Cu o astfel de igiena orala, putem evita afectiunile dentare si vizitele la un cabinet stomatologic din Colentina .