Adrian un nume cu rezonanta imperiala sarbatorit de Dacic Cool

16 august 2012
Autor:
dowmedia08

Adrian si Adriana provin de la numele latin Hadrianus/Hadriana, derivat de la numele localitatii Hadria si insemnand de la Hadria. Despre cei cu prenumele Adrian se crede ca sunt personalitati puternice, altruiste, echilibrate, inzestrate cu o sensibilitate profunda, dublata de o intuitie remarcabila. Firi idealiste, se spune despre ei ca iubesc frumosul si perfectiunea. Se crede despre persoanele cu numele Adrian ca ar avea inclinatii catre domeniul artistic, dar si pentru profesiile de dascal, sociolog sau psiholog. Se pot simti atrase si de domenii mai speciale, cum ar fi gastronomia.
Printre purtatorii faimosi ai acestui nume se afla insusi imparatul Hadrian (117-138), succesorul lui Traian. Hadrian a initiat o serie de reforme in armata si justitie, iar in timpul domniei sale arta si arhitectura au inflorit. Din ordinul lui, la Roma a fost restaurat Panteonul si s-a construit Mausoleul. El insusi filosof si scriitor, Hadrian a acordat o atentie deosebita promovarii filosofiei si literaturii, manifestand o inclinatie aparte pentru cultura greaca.
In primele secole dupa Hristos, numele Adrian a fost purtat de o serie de martiri, printre care si Sfantul Mucenic Adrian, sarbatorit in Biserica Ortodoxa pe 26 august. Impreuna cu sotia sa, Natalia (sarbatorita si ea in aceeasi zi), Sfantul Adrian a trait in cetatea Nicomidia (oras din Asia Mica, aproape de Constantinopol), in vremea imparatului Maximian, si si-a jertfit viata pentru credinta in Hristos.
La noi, derivatele cele mai intalnite de la prenumele Adrian sunt Adriana, Adi si Ada.
Despre modul de desfasurare a promotiei puteti afla mai multe vizitand magazinul online Dacic Cool (www.magazin.daciccool.ro). Dublarea se va aplica doar pentru comenzile lansate in perioada 16-26 august de catre persoanele cu nume derivat de la Adrian, pentru o singura comanda, in limita sumei de 200 de lei. Pentru informatii suplimentare, puteti apela numerele de telefon: 021.225.05.07, 0723.15.60.99 (de luni pana vineri intre orele 10.00 si 18.00) sau puteti trimite un e-mail la [email protected].

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram