fbpx

Adrian Naidin cânta quot;SIN CRETIC quot; joi la Aida Pub din București

Etno jazz și prelucrări folclorice pe extraordinarul violoncel al muzicianului Adrian Naidin, într-un concert sincretic care va avea loc joi, 9 august, seara, de la ora 20.30, în Aida Pub din București. Colaborator al lui Moby pentru coloana sonoră a filmului The Necessary Death of Charlie Countryman, un proiect de suflet al americanului Shia LaBeouf, Adrian Naidin este un muzician complet, experimental în jazz, inspirat în clasic, plin de forță și har în folclor. Cu sorginte clară în filonul tradițional românesc, Adrian Naidin convinge în experimente acustice inedite, de la conceptele uneori abstracte ale jazz-ului contemporan, până la world music sau pop-rock. După succesul proiectului world “Cântice’n cerc”, realizat în colaborare cu pianistul Raul Kusak, Adrian Naidin a fost aplaudat la acest sfârșit de săptămână, în recital sau ca invitat special al legendarilor Phoenix, la Festivalul Folk You de la Vama Veche. O revelație a ultimilor ani atât pentru public, cât și pentru critică, Adrian Naidin urcă și pe scena Teatrului Național din București, în spectacolul “Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele”, pentru a modera cu geniu duelul în versuri al celor două forțe ale teatrului românesc.

Vă invităm joi, 9 august, de la ora 20.00, la Aida Pub (Calea Victoriei 16-20, la ieșirea din pasajul Macca/ Vilacrosse, vis-a-vis de Poliția Capitalei) pentru o întâlnire extraordinară cu violoncelistul ADRIAN NAIDIN.

Rezervări la telefon 0765.486.936, 0765.962.630, 0722.658.126

Absolvent al Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, licențiat în Violoncel și Muzică de Cameră, Adrian Naidin s-a perfecționat cu muzicianul leton Mischa Maisky. A debutat în 1988 la Opera Maghiară din Cluj Napoca și este, din 2001, membru al Orchestrei Naționale Radio București. Adrian Naidin și-a sedus întotdeauna publicul cu o combinaţie de jazz, muzică de cameră şi folclor românesc, pe un violoncel care atinge note de-o frumuseţe şi perfecţiune rare, acompaniat, din când în când, de o voce absolut incredibilă: un ambitus excepţional, un timbru de baladă românească din aceea care-ţi smulge sufletul din piept, o gradare şi un control pe care le auzi numai la marii cântăreţi de operă.