Adezivi pentru lemn – tot ce trebuie sa stii despre acestia

Daca doresti sa te implici direct in constructia casei tale sau in realizarea diferitelor obiecte de lemn ce fac parte din gradina ta ideala, acesta este momentul oportun sa afli mai multe despre adezivi. De multe ori, nu se pune destul accent pe adezivi pentru simplul fapt ca nu se pot observa cu ochiul liber, spre deosebire de alte produse, cum ar fi vopselele sau lacurile. Fie ca vorbim de adeziv lemn d4 sau d1, adezivii joaca un rol esential in orice casa cu mobilier din lemn, iar calitatea adevarata a adezivilor se va observa abia cu timpul, cand isi spune cuvantul rezistenta si durabilitatea lor.

Poate ai observat si pana acum faptul ca adezivii sunt clasificati in functie de D-uri. Acest D vine de la durabilitate si este indicator al durabilitatii fiecarui adeziv de pe piata. Este un indicator international. Astfel, exista 4 tipuri principale de adezivi, clasificate dupa durabilitate.

Tipuri de adezivi lemn

  • D1 – care poate fi folosit pentru spatii interioare, ce nu sunt expuse la umiditate si variatii de temperatura nu atat de mari;

  • D2 – la fel ca D1, e de preferat sa fie folosit pentru spatii interioare ce nu sunt expuse la umiditate; rezista insa la o umiditate mai mare, cum ar fi condensul ocazional al apei;

  • D3 – poate fi folosit pentru spatii interioare, care sunt mai expuse la umiditate; este perfect pentru imbinari din baie sau bucatarie; se poate folosi si la spatii exterioare, insa fara expuneri la umiditate;

  • D4 – cand vine vorba de adeziv lemn D4, acesta este cel mai rezistent la umiditate. Se poate folosi in orice mediu, interior sau exterior si rezista la expunerea la umiditate ridicata.

Astfel, daca trebuie sa optezi pentru un adeziv universal valabil cu o durabilitate mare pentru constructiile tale din lemn, atat cele din interior cat si cele din exterior, adeziv lemn D4 este varianta optima. De retinut este ca acest adeziv nu contine solventi (compusi chimici extrem de inflamabili si toxici), iar producerea lui se face pe baza celor mai performante tehnologii.

Chiar daca au aparut pe piata si diferite modele de adeziv D3 imbunatatit, pentru a putea fi folosit si pe timp de iarna, nu are aceleasi caracteristici precum un adeziv lemn D4. Un adeziv lemn D4 poate fi folosit pentru orice imbinare care necesita o rezistenta extrem de ridicata la umiditate si schimbari de temperatura, calitate pe care un adeziv obisnuit D3 nu o are.

Pe langa aceasta rezistenta la umiditate si temperatura, sunt multe alte caracteristici pe care un adeziv trebuie sa le aiba, cum ar fi elasticitate, transparenta, slefuire si emisie de formaldehida. Trebuie sa ai in vedere toate aceste lucruri in momentul in care cumperi un adeziv ideal.

Unde gasesti un adeziv lemn D4 de cea mai buna calitate?

Pentru a te asigura ca adezivul cumparat de tine are toate calitatile necesare si te poti baza pe el si pe viitor, cel mai bine ar fi sa apelezi aici la o companie de incredere de pe piata, care se ocupa cu astfel de produse de mai multi ani. Ti-i recomandam pe cei de la klebrom.ro, cu care sigur nu vei da gres. De asemenea, astfel vei avea adezivul perfect pentru casa si obiectele tale din lemn, un adeziv lemn D4 cu toate calitatile necesare prevazute.