Acupunctura pentru artrita

Ce este Acupunctura și Cum funcționează?

Este o forma de medicina tradițională chineză. Acesta are ca scop de a corecta dezechilibrele de energie, sau “chi”, în organism. Pentru a face acest lucru, practicanții folosesc ace din oțel inoxidabil foarte fine pentru a stimula 14 canale purtătoare de energie majore ale corpului, sau “meridianele”.
Acupunctura poate reduce durerea prin stimularea cantității de endorfine .

La ce ajuta ?

Acupunctura poate fi o parte din tratamentul durerii cronice, cum ar fi:

-Artrită .spate, gât, sau dureri musculare
-Ameliorarea durerii după o intervenție chirurgicală

Unele studii au dovedit a fi un tratament eficient pentru:

-dureri dentare
-fibromialgia
-Greata de la chimioterapie

Sunt necesare mai multe studii pentru a vedea cât de bine funcționează pentru dureri de cap, dureri de zona zoster, dureri faciale sau cat de mult ajuta la renuntatul de fumat .

Nu ar trebui să te bazezi pe acupunctura pentru a trata o boală cronică sau gravă decât dacă consulti mai întâi un medic. Acupunctura nu poate fi cel mai bun mod de a îmbunătăți starea dumneavoastră. Sau ar putea OK pentru tine, dar nu substituie alte îngrijiri medicale, cum ar fi terapia fizica sau medicatie.

Pentru anumite condiții, cum ar fi cancerul, ar trebui folosita acupunctura numai in combinatie cu alte tratamente.

Ce se întâmplă în timpul unei sesiuni
Persoana care vă tratează este numit acupuncturist. El va tampona fiecare zonă cu alcool înainte de a va intepa cu un ac foarte subțire . Numărul de intepaturi și cât de adânc acestea sunt introduse depinde de cazul dvs. particular.

Acupunctor poate ajusta sedinta prin caldura sau sa conecteze acele la curent pentru a intensifica efectul. Puteți să simțiți furnicături în cazul în care se folosește electricitatea. Ar trebui să fie aproape nesemnificativ , și puteți solicita in orice moment sa opriti sedinta.

Acupunctura doare?

Nu. Este posibil să simți o ușoară înțepătură atunci când acul este introdus, dar este mult mai mică decât o intepatura de albina, pentru ca acele sunt foarte subtiri . S-ar putea simți amorțeală, furnicături sau durere ușoară după ce ai fost intepat

Este sigur?

Da. Atunci când acupunctura se face cu ace de unică folosință în condiții curate, sterile, precum și de către un practician calificat, sunt sanse apropiate de 0 ca sa apara complicatii .