Acum poti comanda simplu si rapida caramida online de pe mesterumanole.ro

caramida

Odata cu dezvoltarea mediului online, Mesteru Manole a realizat un magazin de unde poti cumpara simplu si rapid caramida online

Caramida este unul dintre cele mai cunoscute si utilizata materialele de baza in realizarea oricarei constructii. Chiar daca in ultimii ani au inceput sa apara pe piata si alte variante de materiale ce pot inlocui rolul pe care aceasta il are in domeniu, aceasta ramane cea mai apreciata si folosita solutie de catre constructorii autorizati, dar si persoanele particulare ce isi realizeaza anumite proiecte.

TOP 3 proprietati care au facut ca oamenii sa utilizez caramida atat de mult

Asa cum am scris mai sus, caramida este foarte apreciata pentru o gama larga de proprietati care s-au dovedit a fi benefice pentru toate tipurile de constructii care sunt realiazate cu ajutorul acestui materia. Cele mai importante 3 proprietati sunt urmatoarele:

  1. Rezistenta ridicata in timp – acest material nu este doar un tip de material foarte dur, aceasta ajuta la intarirea structurii constructiei in componenta careia se utilizeaza;
  2. Rezistenta seisimica ridicata – cutremurele sunt un factor ridicat de risc la care orice constructie este expusa zilnic. Cladirile realizate din caramida beneficiaza de o mult mai buna rezistenta la cutremure, fiind foarte eficiente atunci cand se discuta de respectarea codurilor de proiectare seismica, aspecte ce trebuie respectate inainte de ridicarea oricarei coonstructii;
  3. Rezistenta la temperaturi mari – avand in vedere ca este realizata printr-un proces de ardere, acest material devinde un material ignifug, iar variantele sale moderne sunt cu atat mai eficiente din acest punct de vedere;

De la Mesteru Manole poti comanda online caramida sub diverse forme

Avand in vedere utilizarea extrem de des intalnita pentru caramida, dar si datorita aprecierilor la scara larga de care se bucura acest material, in ultimii ani caramida a inceput sa aiba parte de imbunatatiri semnificative.

Pe timpuri acest material nu era nici mai mult, nici mai putin decat un dreptunghi, in ultimii ani aceasta a inceput sa fie realizata sub diverse forme. Astlfe, exista pe piata variante special destinate zidariilor de tip structural, nestructural, de compartimentare sau chiar unele special destinate imprejmuirilor. De asemenea, poate fi folosita ca element de design si este cunoscuta sub numele de caramida aparenta.

Cum se realizeaza caramida?

Odata cu trecerea timpului si dezvoltarea unor procese de productie, procese care sunt din ce in ce mai avansate, s-a dezvoltat, in mod evident, si piata de realizarii de caramida, oferind optiuni dintre cele mai interesante.

Caramida clasica, ramane insa, chiar si acum, un material de constructii primar format in principal din argila, nisip si apa. Desigur, acestui amestec ii mai pot fi adaugate si alte elemente, precum beton sau zgura, dar toate caracteristicile speciale pe care aceasta le detine se datoreaza celor 3 elemente de baza.

In procesul de realizare al acestui material, se regaseste insa un pas foarte important in realizarea acestuia, pas ce este reprezentat de arderea in cuptor. Fara a fi incins la temperaturi foarte mari, amestecul pentru realizarea acestui material nu ar avea nici una din cele 3 proprietati speciale mentionate anterior.

caramida