fbpx

Acte necesare pentru a face o inspectie tehnica periodica

ITP ieftin in Bucuresti

Termenul de inspectie tehnica periodica in Bucuresti nu trebuie sa fie strain conducatorilor auto si proprietarilor de autoturisme care au nevoie de dovada ca masina lor corespunde tuturor normelor in vigoare de circulatie pe drumurile publice. Concret, inspectia tehnica periodica nu este altceva decat o verificare tehnica periodica si obligatorie a masinii, care include verificarea nivelului de poluare, a sigurantei rutiere, precum si a categoriei de folosinta a autoturismului. ITP-ul trebuie realizat la intervale regulate pentru ca autoturismele sa circule in conditii de deplina legalitate.

Actele necesare pentru a te prezenta la o inspectie tehnica periodica in Bucuresti

Conform informatiilor prezentate pe site-ul https://alfaitp.ro, dar si recomandarilor specialistilor, actele necesare celor care se prezinta la o statie de ITP ieftin in Bucuresti sunt:

  • Cartea de identitate a vehiculului in copie, conform cu originalul, care este eliberata de societatea de leasing sau in original, in cazul unui credit auto;

  • Certificatul de inmatriculare in original;

  • Asigurarea RCA;

  • Cartea de identitate a celui care se prezinta cu vehiculul.

Care sunt etapele inspectiei tehnice periodice?

  • Verificarea nivelului de poluare

Operatiunea de verificare a nivelului de poluare presupune stabilirea compozitiei chimice a gazelor si a nivelului de zgomot. Specialistii introduc in acest sens o sonda in teava de esapament.

  • Verificarea sistemului de franare

O alta etapa importanta a ITP-ului este reprezentata de verificarea starii mecanice si eficacitatii franelor fata-spate. Rezultatele sunt imprimate si atasate la raportul de inspectie final.

Inspectie tehnica periodica in Bucuresti | ITP ieftin in Bucuresti | AlfaITP.ro

inspectie tehnica periodica in Bucuresti

  • Verificarea elementelor de siguranta ale masinii

Aceasta etapa presupune verificarea celor mai importante elemente de siguranta ale autoturismului supus inspectiei tehnice periodice, si anume: sistemul de directie, de suspensie, de rulare, verificarea gradului de vizibilitatea, starea farurilor si echipamentelor electrice ale masinii.

Pentru a trece cu brio inspectia tehnica periodica, autoturismele trebuie sa fie curate, anvelopele sa fie umflate la presiunea nominala si sa nu prezinte defectuni grave. Nu este neaparat necesar ca detinatorul legal al autovehiculului sa se prezinte la inspectie, ci si alte persoane desemnate, cu conditia sa aiba toate actele necesare.