fbpx

Acordarea subventiilor si o noua sesiune de tabere pentru studenti

Incepand cu luna septembrie, Ministerul Tineretului si Sporturilor va acorda subventiile studentilor care au incheiat cu succes cele doua sesiuni de consiliere si au completat testul vocational in cadrul proiectului „Tineri mai pregatiti pentru provocarile pietei muncii – Consiliere profesionala si stagii de practica pentru studenti”.
Studentii care si-au intocmit si depus dosarul conform procedurii puse la dispozitie vor primi subventia in valoare de 450 de lei.
De asemenea, in luna septembrie se va organiza o noua sesiune de tabere tematice in Vama Veche, in doua serii: 10 – 13 septembrie si 17-20 septembrie. Formularul de inscriere va putea fi adus la Registratura Ministerului Tineretului si Sportului, conform metodologiei de inscriere in tabere disponibila pe site-ul MTS, in limita a 30 de locuri per tabara.
Proiectul işi propune sustinerea a peste 5000 de studenti sa isi urmeze cariera vizata atunci cand s-au inscris la facultate. Participarea la actiunile programului ofera studentilor un avantaj incontestabil: imbina activitatile de consiliere si orientare profesionala propriu-zisa cu stagiile de pregatire practica la angajatori.

Despre proiect
“Tineri mai pregatiti pentru provocarile pietei muncii – Consiliere profesionala si stagii de practica pentru studenti”- POSDRU/160/2.1/S/142018 este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, care se inscrie pe Axa prioritara 2 – “Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniul major de interventie 2.1 – „Tranzitia de la scoala la viata activa” si se deruleaza pe parcursul a 20 de luni (aprilie 2014 – decembrie 2015).