Acidul hialuronic elixir al tineretii

Cum ajuta acidul hialuronic la refacerea conturului fetei
Imbatranirea fetei presupune 2 etape: pierderea de volum, cauzata de scaderea cantitatii de acid hialuronic, si caderea trasaturilor fetei. In timp ce a doua problema se remediaza printr-un lifting facial, pierderea de volum a trasaturilor fetei, in special a pometilor, se realizaza prin “filing”, adica umplerea acelor zone cu acid hialuronic.
Acidul hialuronic este o componenta esentiala a pielii, un hidratant biologic ce mentine la un nivel corespunzator fermitatea si hidratarea pielii. Este o substanta care se gaseste sub forma de gel in mod natural in tesuturile pielii insa, cu trecerea timpului, volumul de acid hialuronic din piele scade, iar aceasta isi pierde tonusul si elasticitatea. Tratamentul cu acid hialuronic vine sa combata procesul de imbatranire prin refacerea volumului pielii cu ajutorul unei injectii cu acid hialuronic. Interventia este una nedureroasa, injectarea facandu-se in anestezie locala. “Aceasta metoda e indicata mai ales la tineri, cand modificarile sunt la inceput. De asemenea, se mai practica asociat cu liftingul fetei” explica Dr. Calin Dobos, medic specialist in chirurgie plastica estetica.
Pometii sunt primii afectati de trecerea timpului sau de curele de slabire, iar ingrijirea zonelor fetei e necesar sa fie facuta din timp, inainte ca ridurile sa fie atat de adanci incat o astfel de procedura sa nu mai fie de ajuns pentru a vedea rezultatele si sa va vedeti nevoite sa apelati la chirurgie.

Recuperarea dupa procedura
Este o procedura deloc complicata, nu prezinta riscuri majore, iar efectele sunt vizibile imediat dupa interventie. Aceasta poate dura intre 10 si 30 de minute, iar rezultatele se mentin undeva la 6-8 luni, in unele cazuri chiar pana la 12 luni. Efectele secundare pot include edeme locale, roseata, vanatai si dupa 24-48 de ore acestea dispar in totalitate