Accidentele de munca si despagubirile

Despagubire accident munca

Cand sunteti la serviciu, ar trebui sa lucrati, bineinteles, dar sunteti si om. A fi om inseamna a face greseli uneori si se intampla tuturor, deci nu este o situatie de neiertat. Cu toate acestea, exista unele lucruri pe care ar trebui sa le evitati atunci cand sunteti la serviciu. Acestea va pot feri de multe accidente si neplaceri.

Intotdeauna utilizati echipamentele puse la dispozitie conform indicatiilor date de producator si angajator. Daca situatia cere sa nu folositi focul deschis in anumite incaperi sau in preajma unor dispozitive, atunci respectati aceasta cerinta. In caz contrar, atat viata dumneavoastra cat si a colegilor, va fi pusa in pericol.

Daca intre sarcinile de serviciu se numara manipularea unor dispozitive si vehicule, faceti-o conform specificatiilor tehnice primite la angajare si conform specializarii pe care o aveti. Mai mult decat atat, folositi dispozitivele in scopul pentru care au fost create. Nu riscati pentru ca pretul poate fi prea mare!

In situatia in care este necesar lucrul la inaltime sau in alte conditii periculoase, nu ezitati sa va folositi de toate masurile de protectie pentru a fi in siguranta. Hazardarea in activitati fara a avea un minim echipament de protectie ar putea costa scump, atat pentru angajatori, cat mai ales pentru dumneavoastra, pentru ca la mijloc este vorba despre sanatate si integritate corporala.

Nu lasati ca placerile de moment, precum bauturile alcoolice sau tutunul sa compromita eficienta dumneavoastra in ceea ce priveste indeplinirea sarcinilor de lucru. Un pahar de vin ar putea compromite un intreg circuit electric, daca sunteti electrician, o consultatie daca sunteti medic, o calatorie daca sunteti sofer si exemplele pot continua.

Responsabilitatea este caracteristica principala a oricarui angajat, insa uneori aceasta este omisa. Atunci cand aveti de suferit din cauza neatentiei dumneavoastra sau a altora, iar suferintele se rasfrang asupra capacitatii de a lucra, ar putea fi vorba de un accident de munca. In acest caz legile sunt de partea angajatilor si ii protejeaza oferind despagubiri pentru accidente de munca.

Despagubiri pentru accidente de munca | www.despagubiripentruvatamari.ro

Uneori procesul de recuperarea a despagubirilor materiale in accidente este anevoios si multi renunta. Dumneavoastra sa n-o faceti pentru ca puteti avea parte de ajutor de nadejde din partea echipei Despagubiri Pentru Vatamari, specializata in recuperarea contravalorii daunelor fizice si materiale. Accesati http://www.despagubiripentruvatamari.ro/ si aflati detalii!