A renuntat la performanta sportiva pentru cofetarie iar astazi succesul ii apartine

5 aprilie 2016
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

In genere, cofetarul este asociat cu acea persoana care imbratiseaza inca din copilarie pasiunea pentru partea dulce a gastronomiei, insa Mihai Stancu demonstreaza ca acesta nu poate fi vazut drept un tipar pentru cei care activeaza in acest domeniu.
In cazul lui Mihai, dragostea pentru crearea unor dulciuri cu care sa isi rasfete simturile a venit la maturitate. Chiar daca tatal sau detinea o cofetarie, nu a fost niciodata atras sa urmeze afacerea familiei, ci a excelat pe plan sportiv in cadrul competitiilor de polo pe apa.
Astazi, afirma cu tarie, insa cu o urma de regret: “Daca as putea da timpul inapoi, as renunta mai devreme la cofetarie. Iar cand spun asta trebuie sa stiti ca mi-a placut foarte mult sa joc polo”.

Cum a ajuns de la un sportiv de performanta la un cofetar de succes?

Mihai Stancu a inceput sa joace polo de la varsta de 6 ani, iar la 27 de ani, atunci cand performanta sportiva il purta pe un val inalt in cariera sa, a suferit o crunta accidentare. Atat Clubul Steaua, cat si clubul sportiv Dinamo se mandreau cu performanta lui Mihai in cadrul competitiilor sportive, insa dupa incident practicarea acestui sport a fost imposibila.
Cu o nota de entuziasm a plecat in Franta, alaturi de prietenul care i-a scris viitorul in meseria de patiser. Ajuns la Paris, Mihai a cautat un nou sens al vietii, dupa putin timp descoperind ca arta in cofetarie il atrage si in acelasi timp il caracterizeaza.
A decis ca este timpul sa se specializeze in meseria de cofetar, iar dupa ce a terminat cu titlul “Magna cum laude” cursurile unei renumite scoli de cofetarie din Franta s-a intors in Romania.

Hotarat sa preia afacerea tatalui sau, o cofetarie din Bucuresti, pe numele sau Cofetaria Armonia, tanarul a dorit inca de la inceput sa se diferentieze de celelalte cofetarii din Bucuresti.
Pentru inceput, a schimbat locatia cofetariei, mutand sediul in zona Stefan cel Mare, insa dupa putin timp si-a dat seama ca rezultatele nu sunt cele asteptate datorita lipsei locurilor de parcare! S-a reintors la sediul vechi al cofetariei Armonia, pe strada Liberatii, iar experienta pe care a acumulat-o in Franta, i-a deschis o noua viziune asupra modului in care trebuie sa isi dezvolte propria cofetarie.
“Daca ma uit la torturile facut de mine acum 5 ani, ma bufneste rasul”
Mihai este constient de faptul ca experienta este mama invataturii, el afirma ca doar practicand poti ajunge la cel mai inalt nivel al performantei.
Desi s-a scolit in Franta, a urmat zeci de cursuri de cofetari in Romania si a citit sute de carti din domeniu, proprietarul afirma ca la inceput torturile preparate in cofetarie erau de-a dreptul copilaresti, insa prin exercitiu si punand in practica toate tehnicile invate, astazi se mandreste cu produsele sale.

Peste 200.000 de euro au fost investiti pentru echiparea cofetariei

De asemenea, de la polo a mai invatat ceva – munca in echipa aduce victoria! A angajat personal calificat in cofetarie si a investit peste 200.000 de euro pentru a dispune de toate echipamentele necesare pentru crearea prajiturilor cu design modern.
In urma cu cativa ani, pentru a se apropia mai mult de clientii sai, proprietarul a deschis si o varianta online a cofetariei Armonia, iar in prezent catalogul afacerii cuprinde peste 70 de produse preparate zilnic!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram