fbpx

A început a patra serie de curs de specializare în competențe antreprenoriale

Asociația Pro Factum Alba Iulia anunță continuarea programului de specializare în competențe antreprenoriale pentru a patra serie de cursanți din cele șase prevăzute în cadrul proiectului „ŞANSA mea în ŢARA mea”. Cursurile, cu o durată de 74 de ore, vor fi susținute în Alba Iulia pentru o grupă de participanți selectați în urma unor sesiuni de informare, consiliere și orientare privind cariera.

Cursuri gratuite pentru șomeri

Participanții la programul de specializare în competențe antreprenoriale sunt persoane în căutarea unui loc de muncă, șomeri și persoane inactive. Programul este gratuit pentru potențialii beneficiari din regiunile Centru și Nord Vest (județele Alba, Sibiu, Maramureș și Satu Mare) iar condițiile de participare sunt: selectarea în grupul țintă în urma îndeplinirii unor criterii legate de ocupare și nivel de studii precum și disponibilitatea de a urma cursul.

Absolvenții cursului de specializare în competențe antreprenoriale vor primi certificate recunoscute pe plan național și european. Printre cele mai importante competențe pe care le vor dobândi pe parcursul orelor de teorie și practică se numără: noțiunile de antreprenoriat, comunicarea antreprenorială, planul de afaceri, aspectele juridice ale unei afaceri, marketing și publicitate, noțiuni de contabilitate primară, finanțarea unei afaceri, managementul financiar al afacerii etc. Toate acestea vor constitui bazele pentru o nouă șansă de a-și începe o afacere pe cont propriu sau de a-și schimba statutul pe piața muncii.

Prin proiectul „ŞANSA mea în ŢARA mea” se derulează gratuit și alte programe de formare profesională care se adresează acelorași categorii de beneficiari. Acestea sunt: „Competențe informatice – TIC“ , „Inițiere comunicare în Limba engleză“, „Agent de vânzări“ și „Cofetar“. Proiectul este implementat în parteneriat de către XEROM SERVICE S.R.L. din Alba Iulia, în calitate de beneficiar, S.C. 3 ART S.R.L. din Baia Mare, în calitate de Partener 1, și Asociația Pro Factum Alba Iulia, în calitate de Partener 2.

Proiectul „ŞANSA mea în ŢARA mea” are drept scop combaterea șomajului și creșterea ratei de ocupare pe piața muncii din cele două regiuni de implementare (Centru și Nord Vest). Este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în oameni!”, Axa prioritară: 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenție: 5.1. „Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare”.