fbpx

A fost lansata platforma de consiliere online din cadrul proiectului „Studiile juridice intre teorie si practica”

Institutul Notarial Roman, in parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, compania de consultanta Loop Operations si Economic Confort lanseaza platforma de consiliere online dezvoltata in cadrul proiectului „Studiile juridice – intre teorie si practica”. Platforma de consiliere se adreseaza studentilor si masteranzilor care au participat la sesiunile de consiliere profesionala si orientare in cariera organizate de catre consilierii Loop Operations si poate fi consultata accesand link-ul www.iasi-practica-inr. ro
Prin intermediul acestui instrument online de consiliere in activitatile proiectului, partenerii si-au propus sa vina in completarea activitatii de consiliere si orientare profesionala cu o serie de instrumente online menite sa le imbunatateasca accesul pe piata muncii. Scopul principal al platformei este acela de a crea, in mediul virtual, o comunitate care sa faciliteze interactiunea dintre studenti si consilieri. Asadar, prin intermediul platformei studentii vor putea sa acceseze informatii actuale din domeniul juridic si al administratiei publice si vor avea la dispozitie o gama variata de instrumente ce vin in ajutorul dezvoltarii lor personale si profesionale: teste psihovocationale, chestionare de personalitate, teste de cunoastere, chestionare de evaluare a intereselor.
Mai multe detalii legate de platforma, utilitatea si modul de utilizare al acesteia puteti gasi in ghidul pus la dispozitie pe site-ul oficial de promovare a proiectului.
Consilierea prin platforma online este parte integrata a proiectului „Studiile juridice – intre teorie si practica”, prin care partenerii si-au propus sa combata problema integrarii tinerilor absolventi de studii superioare pe piata muncii si sa contribuie la corelarea educatiei acestora cu cerintele pe care le au angajatorii de la ei.
* Proiectul „Studiile juridice – intre teorie si practica” este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 .