Exercitiile Kegel – Rutina necesara pentru o sanatate sexuala exemplara

28 ianuarie 2021
Autor:
POEM METAPHORE SRL

Mergem la sala, facem plimbari lungi in aer liber, mancam sanatos, alergam, insa cat de des ne preocupam de sanatatea noastra sexuala? Asa cum ne ingrijim si suntem atente sa fim in forma si sa avem o dieta sanatoasa care ne imbunateste conditia fizica generala, la fel trebuie sa avem grija si de tonusul unor muschi mai putin vizibili decat cei ai abdomenului sau cei fesieri, dar, al caror tonus este indispensabil unei bune sanatati a aparatului reproducator.

Desigur, vorbim despre muschii pelivieni, denumiti clinic si muschi pubococcigieni. Musculatura pelviana este cea care ofera intreaga sustinere a aparatului reproducator feminin. Nu doar femeile au aceasta grupa musculara, ci si barbatii – iar unele studii arata ca exercitiile Kegel au condus la o imbunatatire a functiei erectile in urma prostectomiei radicale[i].

De ce este important sa tonifiem muschii pelvieni?

Exista nenumarate studii care confirma o crestere a calitatii vietii si o imbunatatire a starii generale de sanatate ca urmare a exercitiilor fizice regulate[ii]. Acest lucru se aplica, de asemenea, si in contextul sanatatii si antrenamentului muschilor pelvieni. Acest complex muscular este alcatuit din muschi si tesut conjunctiv si se extinde ca o curea peste baza pelvisului. Muschii pubococciginei ofera sprijin organelor pelvine, vezicii urinare și elementelor coloanei vertebrale. Sunt multi factori ce au un impact negativ asupra funcției pelvisului, cum ar fi constipatia, o viata sedentara, efectele menopauzei si inaintarea in varsta. Consecintele includ incontinenta urinara sau prolapsul uterin. Costurile confruntarii cu astfel de afectiuni, dar si incidenta lor, pot fi reduse semnificativ printr-o rutina de exercitii Kegel. [iii]

In cazul femeilor, exercitiile Kegel sunt o necesitate la orice varsta. Aceasta rutina iti va conferi un tonus adecvat al musculaturii pelviene si va miscora riscul de a te confrunta cu afectiuni neplacute.[iv]

Daca in trecut exercitiile Kegel erau o corvoada, in prezent le poti realiza imbinand utilul cu placutul si transformand fiecare sesiune de exercitii intr-un moment distractiv si relaxant. Cum? Cu ajutorul bilelor vaginale pentru exercitii Kegel.

Ce sunt aceste bile vaginale?

Bilele vaginale (Ben Wa, bile pentru exercitii kegel sau bile Geisha) actioneaza ca niste greutati, sau daca vrei, sunt niste haltere gandite pentru a tonifia musculatura pelviana.

Bilele vaginale sunt disponibile intr-o multime de marimi si greutati si sunt confectionate din materiale variate. Unele bile vaginale sunt insotite de aplicatii mobile in cadrul carora iti poti urmari progresul si poti planifica un regim de antrenament pe o perioada mai lunga de timp.

Cele mai multe bile pentru exercitii Kegel sunt insotite de un fir de siguranta ce iti va permite sa le indepartezi facil si sa nu iti faci griji ca “se vor pierde”.

Cum incepi sa iti tonifici musculatura pelviana?

Este ideal, ca inainte sa folosesti bile pentru exercitii Kegel, sa incepi prin a realiza exercitii simple de contractie a muschilor pubococcigieni.

Daca nu stii care sunt muschii pelvieni sau nu i-ai identificat inca, cel mai simplu mod pentru realizarea acestui lucru este in timpul urinarii. Daca vei incerca sa opresti jetul de urina, iti vei folosi exact musculatura pelviana pentru a realiza acest lucru.

Odata ce ai identificat grupa musculara corecta, poti incepe sa faci exercitii de contractie in mod regulat, oriunde te-ai afla. Incordeaza pentru cateva secunde, apoi elibereaza. Si tot asa.

Acum ca ai inteles cam cum sta treaba, iti poti indrepta atentia catre un set de bile Kegel care sa te ajute in timpul antrenamentului si sa faca toata experienta mai distractiva.

Cum se folosesc bilele vaginale?

Ideal este sa alegi un set de bile vaginale cu greutati diferite pentru a putea incepe cu greutatea cu care te simti confortabil, insa si pentru a putea progresa rapid la urmatorul nivel, pe parcurs ce musculatura ta se tonifiaza.

Bilele vaginale sunt usor de utilizat: le scoti din cutie, le speli cu atentie si apoi le introduci in vagin folosind un lubrifiant de calitate (pe baza de apa). Odata ce ai realizat acest pas, poti ramane intinsa in pat cateva minute, insa important este sa retii ca va trebui sa faci miscare, nu doar sa stai intinsa.

Asadar, porneste playlist-ul preferat si danseaza pe muzica pferata, porneste programul de yoga favorit, sau alearga pe banda – este la latitudinea ta cum alegi sa faci miscare cat porti bilele vaginale.

Este recomandat ca durata primelor sesiuni sa nu depaseasca 10 minute, urmand sa progresezi pe masura ce incepi sa te simti confortabil.

Ce tipuri de bile pentru exercitii kegel exista?

In primul rand, bilele sunt confectionate din materiale diferite. Vei gasi o multime de materiale pe piata, insa important este sa alegi unul neporos, sigur pentru corp. Asadar, vei vrea sa alegi un set de bile Geisha realizat din silicon, sticla sau metal.

Unele bile sunt insotite de vibratii ce vor face intreaga rutina mult mai agreabila. Cu toate acestea, bilele pentru exercitii Kegel nu sunt gandite pentru a oferi placere. Bilele vaginale sunt gandite pentru a te ajuta sa iti tonifici musculatura pelviana si nu pentru a-ti oferi orgasme intense pe durata purtarii, dar daca se pot amandoua, cu atat mai bine!

Poti opta pentru bile vaginale cu aplicatie mobila, ce iti vor permite sa iti urmaresti progresul si sa iti programezi rutina de antrenament pe o perioada mai lunga de timp.

Sex Shop Online I-Vibe iti ofera o gama variata de bile vaginale pentru exercitii Kegel, fiecare model fiind confectionat din materiale sigure. Te invitam in magazinul nostru pentru a descoperi zeci de modele si a afla care ti se potriveste.

Pentru un ghid amplu despre exercitii Kegel, precum si o scurta lectie de anatomie, viziteaza cu incredere Jucarii Sexuale cu Povesti.

 

[i] Aydın Sayılan A, Özbaş A. The Effect of Pelvic Floor Muscle Training On Incontinence Problems After Radical Prostatectomy. Am J Mens Health. 2018;12(4):1007-1015.

[ii] Haskell WL, Lee IM, Pate RR, Powell KE, Blair SN, Franklin BA, Macera CA, Heath GW, Thompson PD, Bauman AMed Sci Sports Exerc. 2007 Aug; 39(8):1423-34.

[iii] Marques A, Stothers L, Macnab A. The status of pelvic floor muscle training for women. Can Urol Assoc J. 2010;4(6):419-424.

[iv] Radzimińska A, Strączyńska A, Weber-Rajek M, Styczyńska H, Strojek K, Piekorz Z. The impact of pelvic floor muscle training on the quality of life of women with urinary incontinence: a systematic literature review. Clin Interv Aging. 2018;13:957-965. Published 2018 May 17.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram