fbpx

80 din cazurile de boli cardiovasculare sunt provocate de alimentaţia nesanatoasa sedentarism şi fumat

Strategiile recomandate în raportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, de reducere a prevalenţei bolilor cardiovasculare la nivel mondial, vizează eliminarea acestor factori de risc. Specialiştii insistă pe reechilibrarea alimentaţiei prin adoptarea unui comportament alimentar sănătos ce presupune consumul zilnic de fructe şi legume, evitarea alimentelor bogate în grasimi, sare şi zahăr şi păstrarea greutăţii normale. În aceeaşi măsură, pentru prevenirea afecţiunilor cardiovasculare, la fel de importantă este şi realizarea de activităţi fizice regulate şi evitarea fumatului activ şi pasiv.

În raportul statistic din luna ianuarie a acestui an legat de evoluţia bolilor cardiovasculare la nivel mondial, Organizaţia Mondială a Sănătăţii apelează la autorităţi şi la producătorii de alimente pentru implementarea strategiilor de reducere a factorilor de risc. Astfel, se vor solicita măsuri la nivelul autorităţilor pentru politica consumului de tutun, pentru asigurarea alimentelor sănătoase în unităţile de învăţământ, pentru amendarea produselor nesănătoase sau pentru construirea de spaţii publice care să permită şi să încurajeze activitatea fizică zilnică.

Din dorinţa de a deveni un partener responsabil pentru o alimentaţie sănătoasă, Dobrogea Grup a lansat pe piaţa din România produse echilibrate nutriţional, de cea mai bună calitate. Pâinea de secară Dobrogea-Benecol este unul dintre produsele sănătoase recomandate de specialişti pentru reducerea colesterolului în mod natural. Pâinea Dobrogea-Benecol este produsă din făină integrală de secară cu esteri de stanoli din plante care au efect dovedit în reducerea colesterolului. Eficacitatea esterilor de stanoli din plante (Benecol) – ingredientul activ al pâinii de secară- a fost demonstrată în peste 70 de studii clinice efectuate la nivel internaţional.

Studiile au demonstrat că în cazul consumului zilnic a 2 grame de esteri de stanoli din plante se înregistrează un efect de reducere a colesterolului seric total şi a colesterolului LDL cu până la 15%, după numai 14 zile de consum regulat.

Milioane de oameni din peste 30 de ţări au încredere în produsele Benecol şi le consumă în fiecare zi.

Esterii de stanoli din plante (Benecol) au primit certificarea organismului european de reglementare din domeniul nutriţiei, European Food Safety Authority (EFSA), pe baza celor peste 70 de studii clinice care le-au demonstrat eficienţa în reducerea colesterolului, Benecol fiind considerat de această autoritate un ingredient eficient şi sigur pentru reducerea pe cale naturala a colesterolului.

Datorită conţinutului de esteri de stanoli din plante, pâinea Dobrogea-Benecol este o soluţie naturală de scădere a colesterolului, fapt pentru care este apreciată şi recomandată de medicii specialişti din numeroase domenii.