fbpx

8 sfaturi despre dragoste

Nu conteaza statutul tau: singur, logodit sau casatoriti relatia necesita munca. Intr-o relatie nu conteaza oricate lacrimi, actiuni, cuvinte sau ganduri ai avut. Incearca sa fii intelept si sa ceri sfaturi de la terapeuti, cercetatori, samd. Mai jos avem 8 sfaturi pe care expertii le-au gandit foarte bine.

  1. Spune si fa ceva pentru a arata aprecierea ta

Spune sau fa ceva mic sau simplu cum ar fi sa iti exprimi recunostinta in fiecare zi. Oamenii vor sa fie apreciati si speciali, ei sunt mai fericiti in relatia unde se simt motivati. Gesturile mici  arata ca esti atent la partenerul tau: imbratisare, sarut, va tineti de mana, cumperi un cadou mic, trimite o felicitare, pregateste desertul preferat sau spune-i ca este sexy astazi sau ca este minunta astazi.

  1. Relatia ta are valoare oricat dureaza ea

Nu exista relatie romantica esuata. Relatiile pur si simplu evolueaza in ceea ce sunt menite sa fie. Nu incerca si nu forta lucrurile atunci cand ceva este sezonier sau temporar. Treci mai departe si bucurate de calatorie.

  1. Nu iti considera partenerul ca pe ceva meritat

Este important sa realizam cand cineva isi doreste despartirea sau cand nevoile lor nu sunt satisfacute. Multi oameni presupun ca daca ei sunt ok cu lucrurile pe care nu le fac, asa e si partenerul lor. Nicio relatie nu e perfecta este o ratiune de complezenta.

  1. Sa iei pauze

Petrece cu prietenele tale pana noaptea tarziu, te duci in vizita la familia ta sau sa faci lucrurile care ti le doresti. Ofera pauza din parteneriatul tau. Adauga in programul tau si alte activitati. Nu totul depinde de partenerul tau. Amandoi aveti nevoie de a fi departe cateodata.

  1. Nu e despre ce va certati ci despre cum va certati

Cercetatorii au gasit patru tipuri de conflicte: contemplare, critica, defensiv si insensibil. In loc sa te bazezi pe aceste tactici negative, certati-va cu maturitate. Cauta locuri unde fiecare partener sa isi impartaseasca tintele comune. Invata sa folosesti limbajul eu vs tu.

  1. Inceteaza sa fii totul celuilalt

Esti totul meu pare a fi un vers dintr-un cantec penibil si este un plan de relatie foarte rau gandit. Nimeni nu poate fi totul cuiva. Creeaza relatia in afara relatiei sau relatia nu va mai functiona deloc.

  1. Nu urmari marele O

Sexul nu este doar despre orgasme. Este despre senzatie, intimitate emotionala, eliberarea stresului, sanatate imbunatatita si crearea unei legaturi stranse cu partenerul. Pe langa asta mai e si eliberarea hormonilor in urma atingerilor fizice. Sunt multe motive sa faci sex si sa te bucuri de intimitate.

  1. Cauta pe cineva cu aceleasi valori

Partenerii se cauta in functie de varsta, educatie, valori, personalitate sau hobbiuri. Atunci cand sunt siguri ca celalalt are aceleasi valori atunci ei se gandesc la casatorie. Diferentele pot fi tolerate si acoperite pentru ca tinta este iubirea care dureaza in timp. Ambii parteneri fac compromisuri ca relatia sa functioneze cu orice pret. Singurul lucru care distruge relatia sunt chiar partenerii insisi. Atunci cand amandoi au o vina, este bine ca partenerii sa stea si sa discute sincer despre problemele intampinate. Fara discutie nu se imbunatateste relatia, ci devine mai rece si mai distanta.