8 pasi simpli prin care reusesti sa tii furnicile la distanta

Ai gasit din nou furnici pe podeaua bucatariei tale? Chiar daca ti se pare imposibil sa tii furnicile afara din casa, exista cateva lucruri pe care le poti face pentru combaterea furnicilor si a deranjului pe care il pot cauza.

Pentru a scapa de furnici – și a le tine departe- urmeaza cei 8 pasi simpli de mai jos:

Informeaza-te corespunzator

Este foarte important sa te documentezi despre coloniile de furnici si despre reginele acestora. Pentru combaterea furnicilor , trebuie mai intai de toate sa le elimini pe cele pe care nu le vezi, pentru a scapa de cele pe care le vezi. Chiar daca suna ciudat ,acesta este adevarul! Spun acest lucru pentru ca regina – cea care pune toate ouale – nu isi paraseste niciodata cuibul.

Ea sta doar acolo, in timp ce este hranita de restul furnicilor muncitoare (cele pe care le vezi in casa sau prin curte) si continua sa dea nastere si altor furnici.

Trebuie sa stii ca daca pulverizezi furnicile muncitoare nu vei scapa de furnicile din casa. Regina trebuie oprita, iar pana atunci ea va continua sa conceapa furnici muncitoare care sa o hraneasca si sa o protejeze.

Urmareste furnicile pentru a afla de unde vin

Este foarte important sa vezi de unde vin furnicile si incotro se indreapta. Ele vor cauta hrana, dar, odata ce o gasesc, se vor întoarce in cuibul lor. Facand asta, ele lasa in urma un traseu pavat cu miros pentru a ajuta si alte surate sa gaseasca mancare. Dacă pulverizezi si ucizi aceste furnici, colonia va trimite pur și simplu mai multi muncitori si nu vei ajunge niciodata la regina.

In loc să elimini furnicile muncitori, foloseste-te de ele! Aseaza momeala de-a lungul traseului pe care l-ați identificat. Furnicile muncitoare o sa gaseasca momeala si o sa o duca inapoi in cuib, acolo unde vor hrani regina, ucigand-o in cele din urma si eliminand populatiile viitoare.

Furnicile vor purta de indata momeala cu insecticid inapoi în cuib, dar poate dura cateva zile pana cand colonia va fi complet eliminata, chiar cateva saptamani daca colonia este foarte mare sau are mai multe regine.


Daca urmele furnicilor te-au condus la un cuib în aer liber, sub pamant – acum a venit momentul perfect in care poti pulveriza cu insecticid. Pulverizarea cuiburilor cu un spray care contine insecticid aprobat (în conformitate cu toate instructiunile de pe eticheta) poate fi eficienta.

Pastreaza curatenia

Curatenia te ajuta sa previi aparitia daunatorilor. La fel ca toate creaturile vii, furnicile au nevoie de apa, mâncare si adapost pentru a supravietui. Furnicile vor parasi adapostul coloniei lor pentru a cauta mancare si apa. Nu-i usura munca! Pastreaza alimentele in cutii si borcane inchise etans, pardoselile curate si toate suprafetele curatate.

Tine furnicile la distanta

Furnicile sunt creaturi mici care pot intra in case prin crapaturi foarte mici. Pentru a preveni aparitia altor furnici in casa ta sigileaza in jurul ferestrelor si usilor. Intra pe Pesticide AZ si cumpara ce ai nevoie pentru a-ti proteja casa de “musafiri nepoftiti”.

Vei gasi aici o multime de produse eficiente si utile in combaterea insectelor daunatoare. Specialistii de la Pesticide-AZ sunt cunoscuti in piata de profil pentru calitatea produselor pe care le comercializeaza, punand accent nu doar pe produse, dar si pe servicii care fidelizeaza clientii. Acceseaza catalogul de produse si servicii Pesticide AZ si nu lasa insectele sa te mai deranjeze vreodata.