8 idei speciale pentru o aniversare de neuitat

Aniversările sunt momente speciale în viața fiecăruia dintre noi, așa că merită să le celebrăm alături de cei dragi, prin organizarea unor petreceri de neuitat. Dacă îți dorești o aniversare inedită, care să-i impresioneze pe toți prietenii tăi, ne-am gândit să îți venim în ajutor cu câteva sfaturi. Alegerea muzicii și a băuturilor, pregătirea meniului și a decorațiunilor sunt cei mai importanți pași în organizarea unei petreceri reușite, așa că iată câteva idei speciale, care îți vor fi de folos!

Surprinde-ți invitații cu o degustare de vinuri și brânzeturi

Dacă vrei să organizezi o petrecere aniversară de neuitat, nu are rost să petreci ore în șir în bucătărie, gătind pentru invitați. Pregătește o degustare de vinuri și brânzeturi, care cu siguranță le va fi pe plac prietenilor tăi. Încearcă să alegi mai multe tipuri de brânzeturi, cu texturi și arome diferite, pe care să le așezi pe platouri speciale. Iar dacă nu știi ce vinuri să alegi, poți să ceri ajutorul unui expert. Sau poți căuta informații despre băuturi, în câteva ghiduri la alegere de vin și restaurante, pe Gault&Millau.

Pregătește un cinematograf în aer liber

Dacă îți organizezi aniversarea în timpul verii, un cinematograf în aer liber poate fi o surpriză inedită pentru invitații tăi. Cu ajutorul unui retroproiector și a unui cearceaf alb, poți urmări o mulțime de pelicule celebre alături de prieteni, degustând tot felul de preparate delicioase. Iar pentru a asigura tot confortul, pregătește în grădină câteva bean bag-uri sau perne, pe care invitații tăi să se poată relaxa.

Pregătește un stand cu limonadă și cocktail-uri

Un stand cu limonadă și cocktailuri ar fi o idee minunată pentru o aniversare, mai ales dacă invitații vor avea ocazia de a-și personaliza băuturile, după propriile preferințe. Nu uita să adaugi și câteva decorațiuni simpatice – umbreluțe, paie sau diferite siropuri colorate.

Alege o anumită tematică pentru petrecerea ta

Nu trebuie să aștepți Halloween-ul pentru a te deghiza în personajul tău preferat. Dacă organizezi o petrecere aniversară, poți să-i anunți pe invitați să vină costumați, în funcție de tematica pe care o vei alege. Poți opta pentru o petrecere cu supereroi sau cu rockstaruri, sau pentru un party inspirat din perioada anilor ‘20, cu gangsteri și flapper girls.

Organizează jocuri pentru invitați

La o petrecere invitații vor să se distreze, așa că poți organiza diferite jocuri pentru ei, care să-i facă să socializeze și să se simtă bine. Poți pregăti câteva board games pentru ei, sau poți improviza chiar tu ceva, dacă ai la dispoziție o grădină spațioasă. Poți organiza curse cu obstacole, diferite provocări sau chiar un meci de volei sau fotbal.

Închiriază un photobooth

Invitații ar fi cu siguranță încântați dacă ar rămâne cu o amintire de la aniversarea ta, iar un photobooth poate fi cea mai bună soluție. Dacă nu ai angajat un fotograf, poți închiria un photobooth, care va printa pozele pe loc, iar astfel, invitații vor putea pleca acasă cu o amintire frumoasă.

Pregătește un playlist de party

Dacă nu vei avea un DJ la petrecere, îți recomandăm să pregătești din timp un playlist de party, cu cele mai populare piese, care îi vor face pe invitații tăi să danseze. Poți alege atât melodii ritmate, cât și muzică de ambient, pentru momentele în care invitații vor servi cina sau vor socializa.

Organizează un bufet cu gustări

După dans, socializare și jocuri, invitaților li se va face foame, așa că poți pregăti un bufet cu diferite gustări, ușor de servit. Poți opta pentru minitarte cu somon sau cremă de brânză, pentru bruschette cu roșii și busuioc, sau pentru mini burgeri și frigărui, astfel încât să ai un meniu cât mai variat.

Dacă vrei să organizezi o petrecere aniversară de neuitat, poți lua în considerare ideile pe care ți le-am oferit. Cu siguranță invitații tăi vor fi încântați și se vor simți foarte bine în compania ta.