fbpx

8 factori pe care sa ai in vedere cand cumperi un expresor de cafea

Cand cineva doreste sa cumpere un expresor de cafea poate gasi multe variante pe piata. Ca sa poti gasi expresorul potrivit pentru tine, iata niste factori ce trebuie sa ii iei in considerare:

1. Usor de folosit
Usurinta in folosire este extrem de importanta la un expresor de cafea, mai ales daca nu te pricepi la tehnologie. Daca iti doresti un expresor care este in mare parte automatizat, atunci poti gasi cu usurinta unul. Exista modele care fac cappuccino sau alte bauturi din cafea doar cu o apasare de buton.

2. Usor de curatat
Daca gasesti un expresor usor de folosit dar greu de curatat, atunci nu e un expresor chiar atat de convenient. Cu cat expresorul are mai multe componente marunte de curatat, cu atat iti va lua mai mult timp la spalat.

3. Pret
Exista multi factori care determina un pret. In modelele mai mari platesti pentru durabilitate si calitatea materialelor. La altele, costurile mai ridicate datorita caracteristicilor speciale pe care le are. Uneori platesti pentru usurinta cu care il folosesti sau pentru calitatea cafelei pe care o scoate.

Expresoarele de cafea care au capacitatea de a macina boabele de cafea pe loc sunt mai scumpe decat cele care folosesc cafeaua macinata.

De asemenea, daca iti doresti un expresor performant la jumatate de pret, ai putea cumpara expresoare second-hand. Le poti gasi pe magazinul de cafea online HQCafe, reconditionate si cu garantie pe 6 luni.

4. Preferintele in ale cafelei
Exista cativa factori care pot influenta aroma cafelei, iar depinde de gustul fiecaruia. Ce iti place tie ar putea sa nu ii placa altcuiva si invers. Daca nu esti un maestru al cafelei, atunci nu trebuie sa iti faci prea multe griji. Daca esti fan cappuccino sau cafea mocca unde aroma cafelei espresso are un rol, dar nu atat de important ca atunci cand bei expresso simplu, atunci ai putea fi multumit cu orice fel de expresor.

Daca esti preocupat de calitatea si aroma unui espresso, atunci trebuie sa ai in vedere cateva lucruri. De exemplu, cate boilere are expresorul (mai multe, mai bine), daca espresso este facut cu ajutorul presiunii aburului (nu este recomandat deoarece da un gust usor acru si ars cafelei) si pana la ce temperatura ajunge aparatul.

Cu toti acesti factori care influenteaza gustul cafelei, care este varianta cea mai buna este un lucru obiectiv.

5. Durabilitatea
Expresoarele vin insotite de o garantie, la unele o garantie mai mica, la altele una mai mare, ceea ce iti poate sugera un pic care este durabilitatea acestora.

Materialul din care este facut aparatul face o diferenta, expresoarele facute in cea mai mare parte din metal dureaza mai mult. De asemenea, experesoarele cu multe parti electrice au nevoie de mai multe reparatii decat cele manuale.

6. Caracteristile extra
Unele expresoare mai performante vin cu niste caracteristici extra, asa ca iti prezentam cateva caracteristici pe care ai putea sa le iei in considerare:

• rasnita integrata – o cafea proaspat macinata face o diferenta enorma in aroma si gustul cafelei
• filtru de apa integrat – calitatea apei este un alt factor determinant cand e vorba de gustul cafelei, filtru asigurandu-se ca va elimina orice impuritate
• bagheta pentru spuma – majoritatea expresoarelor au aceasta functie si este absolut necesara daca iti doresti spuma facuta din lapte la cafea
• aparat cu programare – unele expresoare au posibilitatea sa le programezi ora de pornire, cantitatea de apa sau lapte sau de setare a gradului de macinare.