8 000 de autorizaţii de munca noi pentru strainii care doresc sa munceasca în România

Şeful Executivului a cerut direcţiilor judeţene de drumuri şi poduri şi prefecţilor, în calitatea acestora de şefi ai comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, să acţioneze pentru împiedicarea apariţiei blocajelor de trafic. De asemenea, premierul a solicitat reprezentanţilor Poliţiei să facă verificări pentru a se asigura că şoferii nu pornesc la drum fără echipamente adaptate la condiţii de ninsoare, pentru a nu genera blocaje.
„Suntem la dispoziţia oamenilor pentru a le face suportabilă deplasarea în condiţii de iarnă. /…/ Domnilor prefecţi, în calitatea de preşedinţi ai Comandamentelor pentru situaţii de urgenţă aveţi misiunea de a avea grijă de oamenii blocaţi în trafic. E frig, apar situaţii de blocaj, e nevoie de intervenţia urgentă; răspundeţi direct de această activitate. /…/Prioritatea zero sunt oamenii.” a afirmat primul-ministru Emil Boc.
Premierul a insistat ca reprezentanţii în teritoriu ai Guvernului să fie permanent la datorie şi în perioada sărbătorilor de iarnă, şi să colaboreze atât cu serviciile judeţene deconcentrate, cât şi cu colegii din judeţele alăturate pentru soluţionarea situaţiilor care pot apărea. Primul-ministru le-a spus prefecţilor că, în cazul în care nu-şi vor face treaba, primii care îi vor sancţiona, vor fi cetăţenii: „Vreau să ştiţi, domnilor prefecţi, că primii care vă sancţionează sunt cetăţenii. Cetăţenii au învăţat că au atât obligaţii – de a plăti impozite şi taxe-, dar şi drepturi, inclusiv de a acţiona în judecată autorităţile care nu-şi fac datoria.”
* * *
Primul ministru Emil Boc a reamintit că, din cauza proastei gestionări a situaţiei din ultimele zile, au fost demişi directorul de întreţinere de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri şi directorul Direcţiei de Drumuri şi Poduri Bucureşti, şi a cerut responsabililor autorităţilor publice să acţioneze pentru a face faţă provocărilor. „Acolo unde există indolenţă, greşeală şi incapacitate profesională va trebui să continuăm schimbările din mers pentru ca lucrurile să meargă bine. De aceea, vă atrag atenţia că ceea ce am spus se va monitoriza în perioada următoare şi cine rezistă provocărilor acestei funcţii publice rămâne. Cine nu, pleacă”, a afirmat premierul.

Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa