De ce ar trebui sa alegi un inel de logodna din platina?

1 august 2018
Autor:
Content SEO

Care este diferenta dintre platina si aurul alb?

Platina este in mod natural alba, in timp ce aurul este galben, acesta obtinand culoarea alba in urma amestecului cu alte aliaje. De asemenea, albul aurului unei bijuterii este adesea imbunatatit prin placarea bijuteriei cu rodiu. Aceasta placare se duce insa in timp, motiv pentru care bijuteria trebuie replacata cu rodiu o data la cativa ani, pentru a nu dezvalui culoarea gri-galbuie a aurului alb.

Un mijloc mai rapid de a distinge cele doua metale este greutatea. Chiar si un simplu inel de logodna din platina este considerabil mai greu decat acelasi inel din aur alb.

Cum se poate observa daca un inel de logodna este intr-adevar din platina?

Toate bijuteriile din platina au semne distinctive pentru a-si arata puritatea. Vanzatorii magazinelor de bijuterii din metale pretioase iti vor arata care sunt semnele distinctive de pe piesele pe care le vand, ce indica faptul ca acestea sunt realizate din platina.

De ce este platina mai scumpa decat aurul?

Inainte de toate, trebuie sa stii ca platina este mult mai rara decat aurul. Prin urmare, pretul sau este invariabil mai mare decat cel al aurului. Apoi, platina are, in general, o puritate de 95%, comparativ cu aurul de 18 karate, care are o puritate de 75%.

Totodata, platina este mai densa decat aurul, deci un inel de logodna din platina cantareste cu peste 33% mai mult decat acelasi inel de logodna realizat din aur de 18 karate.

Caracteristicile generale ale platinei:

Platina este pura – Platina este un metal natural alb ce nu isi estompeaza culoarea niciodata. Deoarece este atat de pura, ea este hipoalergenica si este ideala pentru cei cu piele sensibila.

Platina este rara – Platina este un metal rar, la care ravneste orice femeie. Aceasta se gaseste in foarte putine locuri din lume, fiind considerata de 30 de ori mai rara decat aurul. Inelele de logodna din platina sunt o declaratie exclusiva a individualitatii.

Platina este eterna – Avand o durabilitate si o rezistenta la uzura extrem de mare, platina este cel mai sigur metal. Bijuteriile realizate din platina nu isi schimba forma si nu se uzeaza, tinand pietrele pretioase ferm si sigur.

Platina este versatila – Acest metal incredibil cu calitati remarcabile a fost folosit pentru prima data in bijuterii in anul 1900, de catre Louis Cartier. Marele bijutier a observat atunci atributele magnifice ale platinei folosind-o pentru a spori stralucirea diamantelor.

Daca doriti bijuterii din platina, chiar si personalizate, puteti incerca pe www.Diamodis.ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram