fbpx

6 sfaturi pentru a lucra în siguranță pe vreme rece

Munca în condiții de frig nu este doar inconfortabilă, ci poate fi și periculoasă. Degerăturile, amorțeala, deshidratarea și hipotermia sunt probleme reale cauzate de vremea rece de afară. Dacă lucrezi în aer liber în această iarnă, fii conștient de pericole și rămâi în siguranță. În acest articol, analizăm 6 sfaturi pentru a rămâne în siguranță în frig.

1.   Menține-te bine hrănit, mâncând și suficient de hidratat

Asigură-te că bei suficiente lichide, deoarece te deshidratezi mai repede în condiții de vreme rece. Deshidratarea provoacă dureri de cap, amețeli și oboseală și este important să rămâi alert în aer liber. Este important, de asemenea, să consumi suficiente alimente în timpul zilei, în special grăsimi și carbohidrați. Corpul tău folosește acești nutrienți ca energie pentru a se menține cald la temperaturi scăzute.

2.   Asigură-te că ești odihnit

Munca în aer liber poate fi o provocare și crește riscurile pentru siguranța ta. Asigură-te că dormi suficient pentru a rămâne alert la locul de muncă atunci când condițiile sunt mai periculoase.

3.    Planifică-ți pauze pentru a te feri de frig

La fel cum trebuie să iei pauze de la muncă pe parcursul zilei, corpul tău trebuie să ia pauze de la frig. Planifică momente de încălzire pe parcursul zilei pentru a evita amorțeala și frisoanele. Astfel te vei asigura că oferi corpului tău un moment de revenire la temperatura sa ideală și că nu suferă șocuri termice.

4.   Menține-te uscat

Hainele umede pot scădea rapid temperatura corpului tău. Este mai important ca niciodată să te menții uscat în frig. Poartă un strat de bază care elimină umezeala pentru a îndepărta transpirația în timp ce lucrezi. Poartă un echipament impermeabil ca îmbrăcăminte exterioară pentru a preveni ca straturile inferioare să se ude. Dezbracă-te imediat de orice haină udă.

5.    Îmbracă-te în funcție de condițiile meteo

Îmbrăcarea în straturi este esențială, deoarece nu numai că îți ține de cald, dar îți permite să te adaptezi la schimbările de temperatură. Mănușile, șosetele și încălțămintea corespunzătoare sunt esențiale. Alege o căciulă care să-ți țină capul și urechile calde. De asemenea, cagulele te pot ajuta să-ți încălzești gâtul și să încălzești aerul pe care îl respiri.

6.   Pregătește un kit de siguranță pentru vreme rece în vehiculul tău

Dacă ești pe drum, asigură-te că ai la tine un kit de siguranță pentru vreme rece. Un kit pentru vreme rece ar trebui să includă pături de urgență, lumânări și chibrituri. O lumânare aprinsă într-un vehicul ar putea oferi suficientă căldură pentru a alunga hipotermia pentru o perioadă de timp. Înainte de a lucra în aer liber în condiții de vreme rece, asigură-te că ești bine pregătit. Fii conștient de pericolele expunerii și urmează aceste sfaturi pentru a face alegeri sigure.