fbpx

6 sfaturi pentru ca parul vopsit sa reziste mai mult

Daca v-ati dat seama ca parul colorat rezista din ce in ce mai putin si doriti sa prelungiti eficacitatea vopselei inca cateva zile, sa stiti ca exista cateva masuri de precautie care trebuie respectate pentru a creste longevitatea vopselei de par.

Dar cum sa o faceti? Iata cateva sfaturi utile pentru ca vopseaua dvs. sa dureze mai mult!

Culoarea parului

Toate femeile care se vopsesc singure stiu foarte bine acest lucru: imediat dupa colorarea parului, parul lor este cu adevarat frumos. Culoarea este stralucitoare, este foarte plina, bogata in detalii, contraste si nuante.

Din pacate, odata cu trecerea zilelor, saptamanilor si mai ales a spalarilor, culoarea tinde sa se descarce, deteriorandu-se si lasand astfel parul din ce in ce mai plictisitor si decolorat, pana in momentul in care devine necesar sa facem o noua vopsire.

Dar exista cateva trucuri pentru a putea face ca culoarea sa dureze mai mult.

  1. Apa rece

Primul sfat pe care vi-l oferim este sa folositi apa rece. De fapt, samponarea cu apa foarte fierbinte face ca parul vopsit sa se decoloreze mai repede: ideal ar fi sa folositi apa rece, dar stim foarte bine ca nu este usor sa o faceti, mai ales iarna.

Cu siguranta, insa, mai bine folositi apa calduta si apoi o ultima clatire rece, care va favoriza activarea circulatiei sangelui.

  1. Fara sulfati

Al doilea sfat pe care vrem sa-l impartasim este sa folositi sampon fara sulfati.

De fapt, produsele pe baza de sulfat sunt foarte agresive pentru par si scalp si vor face ca vopseaua sa se elimine mai repede.

Asadar, incercati sa alegeti sampoane fara sulfat, de preferinta specifice pentru parul colorat. Londa are astfel de produse speciale, fiind si un producator de vopsea de par foarte cunoscut.

  1. Balsamuri colorante

Al treilea sfat asupra caruia va sfatuim sa stati cateva clipe sa cugetati este cel legat de necesitatea de a folosi balsamuri colorante. De asemenea, in acest caz, cu siguranta nu veti avea nicio dificultate in a gasi ceea ce este potrivit pentru dvs.

In ultimii ani, au aparut balsamuri speciale care contin pigmenti colorati care va pot ajuta sa pastrati culoarea vie si stralucitoare intre o vopsea si urmatoarea si sa va hraniti parul. Proftati pentru ca se apropie Black Friday 2021 unde veti gasi o multime de astfel de produse.

Nu va fi necesar sa recurgeti la o mare precautie: este de fapt suficient sa aplicati acest tip de balsam o data pe saptamana pentru a putea obtine rezultate tangibile.

  1. Fara uleiuri

Al patrulea sfat, este de a evita uleiurile. Dar de ce? In realitate, uleiurile nu sunt deloc rele pentru par si, in special, uleiurile vegetale, care sunt excelente pentru a va hrani parul si a-l face sanatos si stralucitor, in special nuca de cocos.

Aveti insa grija sa nu exagerati si, mai presus de toate, evitati impachetarile grase inainte de samponare: acest obicei elimina culoarea mai repede.

  1. Fara placa de par

O alta sugestie este legata de necesitatea de a evita utilizarea placii. Caldura excesiva cauzata de aceasta contribuie la deteriorarea parului si face ca culoarea sa se estompeze mai repede decat de obicei. Acest lucru se aplica nu numai placii, ci si uscatorului de par si ondulatorului, instrumente care va pot ajuta cu siguranta in coafare, dar a caror utilizare ar trebui limitata cat mai mult posibil.

  1. Fara spalare prea frecventa

In cele din urma, incheiem cu o invitatie de a nu ne spala prea des. Nu este cu siguranta o invitatie de a neglija sanatatea pielii si a parului, dar sa stiti ca la fiecare spalare culoarea va tinde sa se scurga. Prin urmare, incercati sa va spalati parul doar de doua ori pe saptamana, folosind sampon uscat intre spalari daca parul pare plictisitor sau murdar.